• 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 130
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gogobg - помощник
С оргиналния контролер :
1)Управлението на вентилатора беше импулсно и вентилатора видимо се мъчеше;
2)Няма вход за стаен термостат;
3)Няма режим за поддържане на огъня;
4)Няма управление на битова гореща вода;
5)Няма мониторинг чрез компютър(сега имам реално наблюдение даже и отдалечено чрез RS<->TCP);
6)Няма управление на допълнителен почиставащ вентилатор;
7)Няма възможност за наблюдение на температурата на изходящите газове;
8 )Така наречената бъркалка работеше също с импулсно напрежение (включена е паралелно на вентилатора);
9)Ограничено управление на запалката като по този начин на сезон горяха по един комплект ( около 100лв. запалките нямали гаранция). Сега пали за около 4 минути като мога да регулирам много параметри;
10)Скоро установих че само с едно обаждане (не съм ходил на място и никого не познавам) ми обърнаха внимание и промениха софтуера на платката (аз съм програмист и зная колко време отнема едно уж малко нещо);
11)И не на последно място, защото обичам да човъркам.
И те така.......
filmatoplo - майстор
=D> Ето за това и аз го препоръчвам това управление , ако имате горелки Фероли и Бисолид или Ерато 3 поколение -веднага сменяйте у-то с Натурелско :) .
dako_5 - напреднал
gogobg написа:
С оргиналния контролер :
5)Няма мониторинг чрез компютър(сега имам реално наблюдение даже и отдалечено чрез RS<->TCP);
8 )Така наречената бъркалка работеше също с импулсно напрежение (включена е паралелно на вентилатора);
9)Ограничено управление на запалката като по този начин на сезон горяха по един комплект ( около 100лв. запалките нямали гаранция). Сега пали за около 4 минути като мога да регулирам много параметри;
10)Скоро установих че само с едно обаждане (не съм ходил на място и никого не познавам) ми обърнаха внимание и промениха софтуера на платката (аз съм програмист и зная колко време отнема едно уж малко нещо);
И те така.......
От всичките точки вярна е само 11. Вие явно сте със софтуер ver 11.1 аз от миналата година съм с ver 12.85 който покрива повечето Ваши изисквания, а тази година има още повече развитие- софтуерно и хардуерно. Редно е преди да изразите мнение за продукт, да се поинтересувате от него- какви промени има. Ако Ви интересува мога да ви ги обясня точка по точка. :yawinkle:
Колеги помощ. На горелка Фероли Р7 поставих контролер Натурела, при включване ми дава грешка Е1 температурен дачик прекъснат.
самия дачик на комплекта показва 15,4 К ома. Пробвах и други дава дачика същата грешка. :? :? Въщото време на дисплея показва температура на котела и тя се мени. :?:
iceheart - специалист
Размени двата сензора и ако ти даде грешка Е2, значи проблема е в сензора. Ако грешката остане Е1, значи проблема е софта или платката, тогава трябва да се обадиш на Натурела.
filmatoplo - майстор
:? До колкото си спомням са взаимнозаменяеми , важното е този който ще мери котелната вода да се свърже на клема В , другия на местото за бгв .Първия път и аз ги обърках :-D -горелката вдигна 85 градуса и спря по телпература , размених им местата и вс ок :wink: .
gogobg - помощник
dako_5 написа:
gogobg написа:
С оргиналния контролер :
И те така.......
От всичките точки вярна е само 11. Вие явно сте със софтуер ver 11.1 аз от миналата година съм с ver 12.85 който покрива повечето Ваши изисквания, а тази година има още повече развитие- софтуерно и хардуерно. Редно е преди да изразите мнение за продукт, да се поинтересувате от него- какви промени има. Ако Ви интересува мога да ви ги обясня точка по точка. :yawinkle:
Може да ми обясниш, но първо ми кажи как да си ъпдейтна софтуер без да ходя до дистрибутор (между другото горелката съм я купил 2012 г. и не съм сигурен дали може да се качи най-новата версия)
И така да докладвам след пенсионирането на платката на феролито и монтиране на контролер Натурела вечевсичко си дойде на мястото.
Когато се работи по нещо трябва да си здрав на да те боли зъб или те сърби ......................! Бях включил дачик за димните газове pt 100 след неговото изключване всико си е наред.
Големи благодарности на icehert и filmatoplo :prayer: :prayer: :prayer: за добрите съвети което ме задължава да почерпя.
Сега оствя да донастроя горелката но при 20 градоса е маклко неприятно щеме изселят от вкъщи цялата фамилия.
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 130

Тема "НАТУРЕЛА" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: