• 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 174
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
benimm8808 - специалист
stavri1 написа:
Здравейте,

От тази зима съм с пелетна камина burnit comfort 23 kW. Първоначално ползвах иглолистни пелети и всичко изглеждаше наред с направените от инсталатора настройки при пускането на камината. Сега си взех букови пелети от Скравена и започнаха проблемите. Не изгарят напълно и в горивната камера се събира шлака, която в един момент пречи на следващото запалване. Налага се почистване най- малко 2 пъти дневно. Другото, което ми прави впечатление е че рязко се увеличи и разхода на пелети. С инсталатора направихме няколко настройки дистанционно, но резултатите не са много по-различни. Ако някой може да помогне, моля да остави телефон на ЛС и време, в което е удобно за разговор. Предварително благодаря!
Колега и аз съм със същата камина и ползвам същите пелети,чистя камина на 2-3 дена и настина в пепелника се образува шлака,но според мен е в нормите.Къв ти е разхода с тези пелети и сподели настройките на пелети и въздух,интересно ми е-ти си първия с идентични пелети и камина?
Ако мога да бъда полезен насреща съм.

Поздрави
naskov - майстор
stavri1 написа:

Не изгарят напълно и в горивната камера се събира шлака, която в един момент пречи на следващото запалване.
Това ме навява на мисълта, че въздуха има нужда от увеличение. Пробвахте ли с това?
mimitoni - специалист
chungata написа:
mimitoni написа:
Привет на всички. Колеги, възможно ли е да се променят оборотите на вентилатора за димни газове по време на работа на камината? :?
А от кое меню се променят изобщо тези обороти?
П-9-6-18 до 22вкл.
Колеги, не съм запознат добре с менюто на камината и това е основният ми проблем. Кажете от кое меню да направя съответните настройки?
chungata - специалист
mimitoni написа:
chungata написа:
mimitoni написа:
Привет на всички. Колеги, възможно ли е да се променят оборотите на вентилатора за димни газове по време на работа на камината? :?
А от кое меню се променят изобщо тези обороти?
П-9-6-18 до 22вкл.
Извинявам се за тъпия въпрос, но това не е ли вентилатора, който вкарва въздух в огнището?
Иначе съм му променял оборотите по време на работа на камината.
kafaka - специалист
Ровейки из интернет пространството попаднах на интересен руски сайт-http://www.sunsystemburnit.ru/page57.ht ... age57.html[/url]
mboevv - напреднал
Здравейте! Аз съм с камина 23кв burnit confort.Дава ми около 30 килограма разход на 24 часа което ми се струва прекалено много за 70 кв.м отопляема част с 80 литров бойлер .Камината се намира в хола. Имам 20 глидера в кухнята . 22 глидера в спалня (1). И 10 глидера в спалня (2). Имам pvc дограма и мазилка без изолация. Изолация имам само на северната стена .Ако сложа още радиатри в хола напримерно дали ще стопля по бързо и да ми падне разхода при положение че когато тем . на водата стигне 70 градуса печката сваля скорости от 5 до 1 и започва да работи с малак пламак зада подържа водата и след това хола започва да се затопля от др стаи в който има радиатори . Ако може някой да предложиещо . Печката. Настроен да държи 24 градуса и 73 г. Водата. Настроиките са (1- 0,7). И 1800 оборота ( оборотите са еднакви до 5 степен) (2 - 0,8. ) (3 - 0,9. ) (4 - 1,1.) ( 5 - 1,6. ) печката някой път припушва през запалката . Самопочиства се през 17 мин на 2200 оборота.
nasko_dlk - помощник
Колеги звъннах току що в Сънсистем да ги помоля за някакво ръководство за моята печка бърнит 15 кв защото книжката която имам нищо не може да се разбере от нея. Та бяха така любезни да ме отрежат и ми казаха да се обърна към оторизирания сервиз за района, което не ми се ще да правя. Помолих ги също и да ми кажат последните настройки които са оптимални след тяхни тестове и пак ме отрязаха, че ако съм пипнел ще разваля гаранцията. Моля ако някой има ръководство и настройки да ми ги прати, ще съм много благодарен.
filmatoplo - майстор
:lol: Мен отрязаха скоро, камоли някой друг, добре че се свързах с техен представител по втория начин.
kafaka - специалист
nasko_dlk написа:
Колеги звъннах току що в Сънсистем да ги помоля за някакво ръководство за моята печка бърнит 15 кв защото книжката която имам нищо не може да се разбере от нея. Та бяха така любезни да ме отрежат и ми казаха да се обърна към оторизирания сервиз за района, което не ми се ще да правя. Помолих ги също и да ми кажат последните настройки които са оптимални след тяхни тестове и пак ме отрязаха, че ако съм пипнел ще разваля гаранцията. Моля ако някой има ръководство и настройки да ми ги прати, ще съм много благодарен.
Колега цъкни на линка който съм пуснал по-нагоре и там има инструкция ,която можеш да си изтеглиш,а и препоръчителните настройки които са дадени там мисля,че са обновени.
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 174

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: