съб апр 25, 2026 7:30 ampavelvasilev написа: Ето снимки от село, вижте каква джунгла става когато мине един месец през пролетта без да съм окосил, така заварвам всеки път когато имам възможност да отида и окося ударно в рамките на един ден Мястото хич не е малко, но е с денивелации, много дървета, храсти, камънаци не е като да косиш равна полянка само с трева, правя го сам, децата ни са малки още за да ми помагат, сина е втори клас, ще мине време докато може да ми помага за село, дотогава и сам воина е воин, та затова се питах дали без предпазител ще е по-бързо и леко...Леко е за работа без предпазителя. Познаваш си дворното място, там дето може да има спънки внимателно
Шлем задължително и протектори
Кордата е добре да е тънка и режеща 2.7мм пролетната трева е крехка
В момента ползвам 3ка осукана на Хусварна
Дължината на крайчетата на кордата и захвата са на усет слушаш си моторчето
Кордата когато е нужно се подравнява като леко се подава тримерната глава към абразив циментов кол/бордюр или камък
Внимателно се работи покрай остъкления със малко газ, Въздушния поток дето създава кордата е в посока обратна на часовниковата стрелка
Добре е да се коси след вдигане на росата но когато човек е ограничен във времето няма как
Веднъж ме чукна камъче в моста на работните очила със предпазител беше моторната коса но бях без шлем на проблемно място
Аз си го ползвам предпазителя заради проблемните места и със пръчки в корема ме е замеряла. Няма никаква гаранция, че нещо ще те предпази ти си решаваш