Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
vvventsi - специалист
Терморегулатора е с интегрална схема 723P ето тук има терморегулатори с тази интегрална схема : http://kvazer.com/product.php?id_product=22716 а моята схема е тази до колко вярно съм я пречертал не знам,аз използвам за датчик един ценер на 3,3V! моето реле е 10А
Моя терморегулатор се позваше за инкубатор,някога :)

Прикачен файл

Picture.jpg
ESPACE - майстор
Паралелно на бобината на релето трябва да има диод в обратна посока, иначе при първото изключване 723-ката ще отиде във вечните електронни полета на чиповете :-D
vvventsi - специалист
ESPACE написа:
Паралелно на бобината на релето трябва да има диод в обратна посока, иначе при първото изключване 723-ката ще отиде във вечните електронни полета на чиповете :-D
Може,схемата съм я пречертавал много отдавна преди 4г. някъде ,трябва да я прегледам ,но за терморегулатора си е много хубав изключително стабилна температура подържа, сигурно с 0.1гр. но понеже нагревателя има инертност и въздуха се движи не може да бъде точността 0,1гр. защото когато изключи нагревателя все още грее и продължава да се покачва температурата,а когато включи веднага не се затопля а продължава да пада температурата и така.

Тема "схема за подаване на импулси към ел.нагревател" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: