• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
nv952 - майстор
Благодаря на всички отзовали се и като ги направя ще кача снимки!
2v6 - майстор
nv952 написа:
Благодаря на всички отзовали се и като ги направя ще кача снимки!
Може да пробваш комбиниран вариант със захранването от лаптопа.
Свържи крушките две по две последователно.
После трите двойки успоредно към захранването от лаптопа.
Така ще имаш стабилно захранване по около 10V на крушка :idea:
Ще светят малко по-слабо, но никога няма да ти се налага да ги сменяш :)

Ако вземеш обикновен трансформатор е възможно на моменти (особено нощно време) напрежението да отива доста над 12V и ще горят често :sad:
hidrazin - майстор
2v6 написа:
Ако вземеш обикновен трансформатор е възможно на моменти (особено нощно време) напрежението да отива доста над 12V и ще горят често :sad:
И колко е това доста? Този трансформатор си има коефициент на трансформация. Може лесно да пресметнеш с колко трябва
да се покачи мрежовото, за да се вдигне изходното само с един волт. Освен това, тези крушки са автомобилни. Ако при
запален двигател напрежението на автомобила е само 12 волта нещо не ти е наред по колата. Ама това и сам го знаеш - 13,6 - 14,2V.
По тази логика трябва на колата често да сменяш ламби, което съвсем не е така. Просто на тях пише 12, са са сметнати за 14.
Но това няма значение. Той реши да си купи елекронен траф.
Лек ден.
:partyman:
nv952 - майстор
купих си 60 ватов трансформатор ето една снимка има 1 год гаранция 12 лева и светят много добре благодаря за съветите!

Прикачен файл

P301012_1119.jpg като светят

Прикачен файл

P301012_1115[01].jpg крушките

Прикачен файл

P301012_1115.jpg трансформатор 60 вата
fikata - майстор
nv952
:2thumbs:
Колкото е по елементарен един въпрос,толкова повече страници заема от съвети. :)
nv952 - майстор
сложих ги по местата и ги пробвах но още имам да намеря прозрачна кутия за фоторелето и ги пускам да светят :) И тва на първата снимка е прожектора който ползвам аз осветление казвам щото някой питаше

Прикачен файл

P031112_1438[01]1.jpg фоторелето

Прикачен файл

P031112_1438.jpg вече поставени

Прикачен файл

P031112_1437[05].jpg вече поставени
hidrazin - майстор
Никак не е добре работата на първата снимка. Тоя мостов проводник дето си го пуснал покрай водосточната тръба предполагам
е за 220 и захранва прожектора? Не е предвиден за такава работа. Може да се протрие покрай тръбата и ще станат
чудеса. Също така имаш неизвестно количество незнайни проводници, всеки със собствено мнение покрай въпросния
водосток. Вземи поне ги приведи малко в ред и ги вкарай в гофрирана тръба.
Това е просто един приятелски съвет.
nv952 - майстор
hidrazin написа:
Никак не е добре работата на първата снимка. Тоя мостов проводник дето си го пуснал покрай водосточната тръба предполагам
е за 220 и захранва прожектора? Не е предвиден за такава работа. Може да се протрие покрай тръбата и ще станат
чудеса. Също така имаш неизвестно количество незнайни проводници, всеки със собствено мнение покрай въпросния
водосток. Вземи поне ги приведи малко в ред и ги вкарай в гофрирана тръба.
Това е просто един приятелски съвет.
май ще трябва да го направя щот ти си 3тия който ми казваш
а тези другите са за лампичките единия единия е за захранване на трансформаторите другия и за захранване на фоторелето а третия прекъсва веригата за лампичките от фоторелето
hidrazin - майстор
Виж сега. Тук, във форума може да се бъзикаме, да се шегуваме и дори обиждаме, но никой не си прави бъзик
с тези неща. Наистина нещата при теб изглеждат наистина плачевно. Използвай докато е още топло времето и
сложи малко ред в тия жици. Ако искаш някакъв съвет тук все ще се намерят хора да ти дадат компетентен такъв.
Не е шега работа. Като стане лошото после почва голямото вайкане. Това ти го казван от личен опит - присъствал съм
на такива сцени.
И между другото тези кабелчета на ламбите дето си ги сложил - за 1-2 сезона ще им изгори изолацията от слънцето.
Говоря за цветните усукани.
gogo7777 - майстор
Аз на твое място бих преместил прожектора отдясно на улука за да няма допир на кабела с него. Мостовия кабел е добър ако къщата се измаже, ако не тогава го слагай в гофрирана тръба както ти казва hidrazin. Другите кабели също ги подреди в тръба или ги смени със силиконови, като ги прикрепиш към стената та да не ги вее вятъра. Сигурност и естетика............и двете са еднакво важни :-D
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9

Тема "градинско осветление на 12 волта" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: