filmatoplo написа:До тук само подмятанияОк, покажете схема на ТП вода-вода , защо не и някоя снимка на монтирана такава , после ще стигнем до компресори,помпи ,4 пътни вентили ,фреон и управления .

filmatoplo написа:До тук само подмятанияОк, покажете схема на ТП вода-вода , защо не и някоя снимка на монтирана такава , после ще стигнем до компресори,помпи ,4 пътни вентили ,фреон и управления .
filmatoplo написа:До тук само подмятанияСхемата е -2 топлообменника и един компресор,проста работа., покажете схема на ТП вода-вода , защо не и някоя снимка на монтирана такава , после ще стигнем до компресори,помпи ,4 пътни вентили ,фреон и управления .
Прикачен файл
filmatoplo написа:Разбира се,че не е проста работа.Монтирали сме 2 ,третата чака.Удоволствие са за монтаж,но са неоправдана инвестиция,според мен.Заболява ме сърцето като гледам,как влизат 7,3м3 на час /12С/ и се изхвърлят/8С/.Аз не мога да кажа че е проста работа въпреки че се занимавам с отопление от 1990 г , особено ТП вода-вода .
denuchi написа:Карай няма значение. Разполагам с този модел MSR-24HRN1 мога ли да му поставя честотно управление. Добре,, какви изделия или модули използвате. Под защитната електроника какво имаш изпредвид. И каква е на Геотерм, че е най-добрата и по-евтините.Този климатик е с монофазен компресор за съжаление
filmatoplo написа:Искаш да кажеш,че след 23 години стаж по специалността все още ти идва сложно или предполагаш , че на другите ще им дойде сложно?Аз не мога да кажа че е проста работа въпреки че се занимавам с отопление от 1990 г , особено ТП вода-вода .
filmatoplo написа:Да чувал съм Чирков да казва -Сърцето е една елементарна помпаАбсолютно подкрепям твоето мнение!.Исках да кажа че се изискват знания и опит , и труда и знанията на този който може да направи ТП вода -вода не са за пренебрегване , а за уважение .Или с други думи казано , обикновен човек без опит в материята -компресори,фреони,топлообменници и др не може да си направи сам ТП .И многократно тук започнали хората изпитват известни трудности , но с помощта на опитни колеги нещата тръгват по правилния път .http://www.multiclima.bg/termopompi-new ... ews-2.html
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: