Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
Profi Stroi - специалист
Хм какъв виц измисли само
rockwall - майстор
ТИ тука ли си уе
MASTER - специалист
Май го няма човека.

Хубава стълбичка.

С височина според мен, поне 3.50 метра (съдя по броя на стъпалата, и броя на тухлите на стената отзад)

Поради това, че размера на снимката е 35К е много трудно да се определи от какво е конструкцията.

Аз лично съм склонен да заложа на метал.

Изработката на тази стълба изобщо не е трудна.
В заводски условия обаче :lol: С подръчни средства на майстор "стълбар" е невъзможно да стане.

По трудната част е заснемането на размерите и конструирането. При точно изпълнение конкретната стълба просто трябва да се монтира на място, и нищо да не се "припасва"
ICC - специалист
rockwall написа:
Имало едно време един българин.
Той избягал в Италия. Имал си жена на име Ваня и дъщеричка Елица.
Човекът правил вити дървени стълби... и драл по 3 кожи от чуждите капиталисти, а стълбите кръстил на жените - да са инат и издръжливи като тях.
По-скоро:Имало едно време един италианец.Той живеел в Италия, ама му стигнал ума да си вземе мъдра жена от България. Нататък всичко е същото :)
венци - напреднал
това е метална стълба с поръчкови стапала и чела а остоналото е картон не е сложна за направа в цех
mlado-maistor4e - специалист
стълбата като "елица" от сайта е много лесна за направа, Първо гледах как зглобяват такава, Донесоха тоя цилиндър, в него цилиндър има направени дупки, след това донесоха стъпалата и започнаха да ги монтират в дупките, след, това донесоха модерните парапери и аидее.
bulhomes - напреднал
А някой сеща ли се, че витата стълба е най-неудобна. Стълбището у нас има такива участъци и винаги внимавам за децата като минаваме там. Имам чувството че е останало като символ на благополучие от соц времето, но в действителност е крайно неудобно - ползваш само стъпалата в частта им по периферията и заради различната ширина винаги трябва да мислиш как стъпваш.
velsi - Почетен майстор
bulhomes написа:
А някой сеща ли се, че витата стълба е най-неудобна. Стълбището у нас има такива участъци и винаги внимавам за децата като минаваме там. Имам чувството че е останало като символ на благополучие от соц времето, но в действителност е крайно неудобно - ползваш само стъпалата в частта им по периферията и заради различната ширина винаги трябва да мислиш как стъпваш.
Явно по малко такива стълби си ходил. Колкото до соц. благополучието, в моята къща, която е поне на 80 години стълбата е такава, дървена и никак даже не е неудобна. Последната метална вита стълба, която видях беше в една пожарна. :!: Широка и удобна, направо можеш да тичаш по нея.
parketmilanov - специалист
Такава стълба не е чак толкова трудно да се направи , просто е много скъпо ,иначе казано няма трудна работа , или всяка работа която не е добре заплатена е трудна ...ако човека който е пуснал темата се разрови и в БГ има хора които могат да направят такава стълба , че да не кажа и по искълчена ако това е целта, а дали мрамора е най-добрия материал за стъпало за интериорна стълба всеки според кефа му , и разбира се според усещането за уют. а за хората които харесват пипнати стълби едно мое любимо небългарско сайтче в този жанр!
http://www.estfeller.com/

Тема "може ли някой да направи тази стълба?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: