LazarGanev написа:Искам да е направена като хората-без чупки,смачквания и т.н. За това търся нещо машинно. 12 витки,вътр. диаметър 210мм,тръбата е 22х1 мека мед.Andri01 написа:А,да имаш инфо случайно,къде могат да ми направят една медна серпентина,по мои чертежи? В "Ерато"-Хасково ми отказаха вече."Св. Шишков" не ми отговори също и "Елдом Инвест" Варна.Това го може всеки Бай Мангау! А на тебе какво ти пречи, щом имаш горелки? Пък за сливовата
- сипи
Интересна система. Имам няколко чуденки.
1. Говорите, че ще се пълни с пропилен гликол. Мислех, че системата е правена точно за да се избегне той, а да се ползва обикновена вода. Иначе от каъв зор да търсиш по-мощна помпа, да се съобразяваш с мястото на ДС в сравнение с обикновена затворена система.
2. Дали ако ползвате бойлер с мантел за ДС няма да скъсите драстично живота му. Колкото и антикорозиоона защита да има, ще работи в най-агресивна среда - резки температурни разлики и много кислород. Не е ли по-добре да ти ръждяса и да смениш ДС вместо бойлер и то с мантел и серпентина. Точно по тази причина ако я правя за себе си ще сложа ДС между серпентината и колектора.
По нагоре някой се чудеше накъде щяла да тръгне да се източва системата като спре помпата. Ако продължи де се източва по пътя на топлата вода ще сте открили перпетуум мобиле. Щото тя като се източва по същия път, ще си дърпа от долния край на ДС и ...честито!
Като недостатък виждах шума от цуцуркането в ДС. Според мен може да се реши като горния вход, който мисли да цуцурка, да не е просто отвор, а тръба, която да стига до дъното на ДС, а самата тръба да има множество радиално разпробити отвори. Тоест тръбата ще я ползваме като успокоител на падащата вода.