Аз външно шпакловах на грубо с термотеракол, като изсъхна сложих вата, рабицова мрежа и пак шпакловах. След 24 часа пещта отвън е още топла. Тази замазка също е добър вариант, ако беше видял темата ми по- рано сигурно и аз щях да намажа от нея 
Всички въпроси за вилата.
stiv1961
- майстор
613 мнения в "Кулинарен център „Наздраве”"
jinio
- специалист
- Мнения: 255
Ето и днешния резултат. На мен моя приятел ми каза за изолация да направя следното: на 5-7 см. от пещта зида тухли единични, домашно правени, легнали, а не болуме, след което пълня с пясък до 5см над купола, замазвам с глина и правя от горе покриж или каквото си поискам. Мисля да го послушам, тъй като бях на едно правено от него по този начин и се убедих че държи 24ч. топлина.
bulhomes2
- майстор
- Мнения: 5537
Що ми се струва, че залитате в излишни галимации? Едно печене е 3-4 часа. Какъв Ви е зора да е топла пещта още 20 часа? Да е жилище, па да му правите суперизолации. Ще речете, че с по-малко дърва ще се огрее. Че то още по-икономично е във фурната на ток, ако ще гледаме икономията. За по-добро и бързо опалване е много по-лесно да се направи още един отвор (с обикновен кюнец) в задната част на пещта. Казвах го някъде, може и в тая тема да е. Моята е с 2 "кюнеца" отзад. При ползване с 2 или с 1 почти не се усеща разлика. Но разликата между 1 и 0 е огромна. С кюнеца много по-бързо и по-равномерно побеляват тухлите, и не ми се налага често разбъркване за разпалване на изгасналите в задната част дърва. Единствения недостатък е, че освен капака, след опалването трябва да замажа и тапата на отвора за кюнеца.
ПП. jinio сега загледах как слагаш тухлите - с най-малката стена към пещта. Дано да са ти без пари, щото с толкоз тухли спокойно може още една да се направи. Не че е някаква грешка, че да тръгнеш да разваляш. Минуса е само цената. Виж, че на повечето снимки на пещи от темата слагат тухлите със средната по площ страна на тухлата към пещта! Само на едно място видях с горе-долу равни страни, но бяха специални конусовидни тухли явно баш за пещ.
ПП. jinio сега загледах как слагаш тухлите - с най-малката стена към пещта. Дано да са ти без пари, щото с толкоз тухли спокойно може още една да се направи. Не че е някаква грешка, че да тръгнеш да разваляш. Минуса е само цената. Виж, че на повечето снимки на пещи от темата слагат тухлите със средната по площ страна на тухлата към пещта! Само на едно място видях с горе-долу равни страни, но бяха специални конусовидни тухли явно баш за пещ.
Последна промяна от bulhomes2 на ср юни 11, 2014 8:26 am, променено общо 2 пъти.
jinio
- специалист
- Мнения: 255
bulhomes2 написа:Що ми се струва, че залитате в излишни галимации? Едно печене е 3-4 часа. Какъв Ви е зора да е топла пещта още 20 часа? Да е жилище, па да му правите суперизолации. Ще речете, че с по-малко дърва ще се огрее. Че то още по-икономично е във фурната на ток, ако ще гледаме икономията. За по-добро и бързо опалване е много по-лесно да се направи още един отвор (с обикновен кюнец) в задната част на пещта. Казвах го някъде, може и в тая тема да е. Моята е с 2 "кюнеца" отзад. При ползване с 2 или с 1 почти не се усеща разлика. Но разликата между 1 и 0 е огромна. С кюнеца много по-бързо и по-равномерно побеляват тухлите, и не ми се налага често разбъркване за разпалване не изгасналите в задната част дърва. Единствения недостатък е, че освен капака, след опалването трябва да замажа и тапата на отвора за кюнеца.Виждаш ли къде стърчи тръбата в задната част, тя е точно с такава цел.
jinio
- специалист
- Мнения: 255
bulhomes2 написа:Няма лошо тогава. Да не ти посече акъл да зазидаш тая тръба в градежа. Трябва да може да се маха, затапи и зазида като вкараш тавата, че иначе ще избяга топлото.Да по всички застави и по отдалечени места имаше пещи за печене на хляб.
ПП. Бахмааму и военни обекти, а?
Тръбата ще остане до като не се залепят и плочките, след което ще се отреже и има направена специална коркова тапа с която ще се затапва.
Тема "Кулинарен център „Наздраве”" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература
- ↳ Връзки към Интересни сайтове
- Магазин
- ↳ Препоръки и Мнения за он-лайн магазина
- ↳ Крадeни инструменти !!!
