Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Kakvidich - специалист
Добър вечер. Почистих почистих печката, както всеки път тръби, ревизии и всичко. Всичко перфектно, но вече 3 години съм с нея и никога досега не ми е правила този проблем.
70 градуса вода, 60 включва помпа. В къщи не се стои от жега, с термоглави съм. Но като вдигне 71 градуса и влезе в подръжка темп.на дима падат до 67(а обикновенно държи 75-85макс градуса на дима) и дава грешка ,,загаснал огън,,. Кои настройки и как да барна да спре да гаси, защото буквално през час ми дава тази грешка и я чистя чакам, паля. Но съм в нас.. като ме няма и край с топлото..
LazarGanev - "Велик майстор"
Или сложи стаен термостат, или намали времето за поддръжка, да си изгасне преди да падне температурата на газовете
Kakvidich - специалист
пет яну 03, 2025 6:31 pmLazarGanev написа:
Или сложи стаен термостат, или намали времето за поддръжка, да си изгасне преди да падне температурата на газовете
10минути ми е времето за подръжка. Може ли да го направя 0?
пет яну 03, 2025 6:49 pmKakvidich написа:
пет яну 03, 2025 6:31 pmLazarGanev написа:
10минути ми е времето за подръжка. Може ли да го направя 0?
По добре да го деактивираш. Направи го 3 минути примерно!
Може да намалиш мощността на Р3. По този начин по бавно ще достига зададените 70 градуса.
Варианти да искаш.
Привет, имате ли представа защо не мога да намаля температурата на включване на циркулационната помпа? Случайно ги увеличих на 55 градуса (бяха 52) но не ми позволява да ги намаля сега. Мога да ги увеличавам и пак да ги намаля до 55. Другите настройки мога да променям без проблем.
Увеличи температурата на включване на помпата поне на 60°С, още по-добре на 65°С
Здравейте искам да попитам каква може да е причината за покачването на налягането на водата в пелетна камина грейко бижу ? Изведнъж стойностите и станаха 3.2 бара. След изпускане на вода от клапана на разшерителният
съд. И при включване отново на камината стойностите на барометъра се покачиха на 2.2
Причината е разширението на водата при загряване в комбинация с неработещ разширителен съд - изпуснал или със спукана мембрана, с една дума - физика😀

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: