• 1
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 230
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Petko kiryakov - напреднал
Колеги някой чувал ли е за prity kpw24 нещо? Някой намира ли нещо странно в това че е с 3 шнека и защо ? :?
Здравейте колеги.По повод разхода искам да споделя моя разход. С камината се утопляваме вече 2 сезон burnit 25 +.Отопляемата площ е панел 80кв(грубо 6 радиатора с термоглави и лира).Камината работи под ФАБРИЧНИ настройки . Температурата която съм задал е 50 градуса на 1 степен.Помпата почва да върти водата на 40 гр.Водата достига до 62-63 и изгася и под 47 отново запалва.Разхода за денонощие е 15 кг.Темперстура в стайте 22-23 градуса.Печката се включеа на 1 октомври и де гаси на 1 април.Почистването на горивната камера веднъж седмично.Нищо непипам по настройките,но като чета коментарите и т.н. няма и да пипам.Пре доволен съм от разхода.Използвам пелети от пдч изрезки.Като сервиз преди месец ми изгоря запалката,гаранционно ми я смениха това е за сега. :)
Barbutko82 - специалист
svetlin2 написа:
Barbutko82 написа:
Колеги дайте да пораздвижим темата.Кажете какъв разход имате,как се държат камините ви.Предполагам нямате проблеми щом не пишета в форума,а дано и да нямате де :o Да посъберем мнения за нашите камини,позитиви-негативи.Аз за сега съм доволен,разхода ми е задоволителен при сегашните температури около 25-6 кг за 24 часа непрекъсната работа.Ползвам мисля доста качествени пелети от местен производител,22-3 градуса денем 19-20 градуса нощем.Камината ми е 25 Kw отоплявам 70 кв.м,самата тя отоплява мазето 15кв.м,горе доло добре изолирана къща.Голямшка ми идва камината,но не се оплаквам от към разход,самата тя работи на много занижени стойности.Поздрави.
колега ако споделиш и настройките ще бъде супер, и аз искам 25-26кг
Настройките съм ги дал мисля,че са на предната страница :)
Barbutko82 - специалист
Petko kiryakov написа:
Колеги някой чувал ли е за prity kpw24 нещо? Някой намира ли нещо странно в това че е с 3 шнека и защо ? :?
Колега има тема за prity,точно в този сайт.
grants - специалист
Колеги хайде и аз да драсна няколко реда за положението до сега. Вчера преброих какво ми е останало - 70 чувалчета а до сега съм изгорил 60. Камината я паля още от Октомври по няколко часа, а от Ноември работи по цял ден - през деня Т в стаите е 24гр , а вечер камината изключва в 22ч ,сутринта Т е 19-20гр преди да запали.
Над нас камината е изгорила 70 чувалчета , но я запалихме по-късно и се ползва по-малко. Явно изолацията си оказва думата.
Снощи смених кошничките на 2те камини да видя дали ще има разлика в задръстването и ще споделя по-късно резултата.

Поздрави !
startx - специалист
grants написа:
Колеги хайде и аз да драсна няколко реда за положението до сега. Вчера преброих какво ми е останало - 70 чувалчета а до сега съм изгорил 60. Камината я паля още от Октомври по няколко часа, а от Ноември работи по цял ден - през деня Т в стаите е 24гр , а вечер камината изключва в 22ч ,сутринта Т е 19-20гр преди да запали.
Над нас камината е изгорила 70 чувалчета , но я запалихме по-късно и се ползва по-малко. Явно изолацията си оказва думата.
Снощи смених кошничките на 2те камини да видя дали ще има разлика в задръстването и ще споделя по-късно резултата.

Поздрави !
Тъй като вече имаш и модела от 2016г.
Въпрос има ли разлика в модела от 2015 в подаването на шнека ( мен ме изнервя бученето на този шнек тъп и дрънченето на пелетите) един познат има 10кв суха ( 2015г ) там не се чува грам шнек ... пелети ......
На пролет мисля да я разглабям...
grants - специалист
Според мен разлика няма.
startx - специалист
grants написа:
Според мен разлика няма.
При 2015 чуваш ли завъртането на шнека и падането на пелетите в кошничката ? аз забелязах че при сухия бурнит и при този с водна риза има по голямо разтояние от слюза за подаване на пелети към кошницата дефакто падат от по високо и така се чува едно дрън... другото което е че при сухата пелетка не се чува шнека като върти а при водната не само се чува .... ( поне при мен направо си бучи )
grants - специалист
Е чува се завъртането , чуват се и пелетките как падат в кошничката :) Явно сме свикнали и не ни прави впечатление , а и децата много викат :lol:
startx - специалист
grants написа:
Е чува се завъртането , чуват се и пелетките как падат в кошничката :) Явно сме свикнали и не ни прави впечатление , а и децата много викат :lol:

:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
  • 1
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 230

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: