Колеги някой чувал ли е за prity kpw24 нещо? Някой намира ли нещо странно в това че е с 3 шнека и защо ?  

Най - вълнуващия въпрос зимно време.

Petko kiryakov 

- напреднал			

2295 мнения в "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW"

Здравейте колеги.По повод разхода искам да споделя моя разход. С камината се утопляваме вече 2 сезон burnit 25 +.Отопляемата площ е панел 80кв(грубо 6 радиатора с термоглави и лира).Камината работи под ФАБРИЧНИ  настройки . Температурата която съм задал е 50 градуса на 1 степен.Помпата почва да върти водата на 40 гр.Водата достига до 62-63 и изгася и под 47 отново запалва.Разхода за денонощие е 15 кг.Темперстура в стайте 22-23 градуса.Печката се включеа на 1 октомври и де гаси на 1 април.Почистването на горивната камера веднъж седмично.Нищо непипам по настройките,но като чета коментарите и т.н. няма и да пипам.Пре доволен съм от разхода.Използвам пелети от пдч изрезки.Като сервиз преди месец ми изгоря запалката,гаранционно ми я смениха това е за сега. 

Barbutko82 

- специалист			

svetlin2 написа:Настройките съм ги дал мисля,че са на предната страницаBarbutko82 написа:Колеги дайте да пораздвижим темата.Кажете какъв разход имате,как се държат камините ви.Предполагам нямате проблеми щом не пишета в форума,а дано и да нямате деколега ако споделиш и настройките ще бъде супер, и аз искам 25-26кгДа посъберем мнения за нашите камини,позитиви-негативи.Аз за сега съм доволен,разхода ми е задоволителен при сегашните температури около 25-6 кг за 24 часа непрекъсната работа.Ползвам мисля доста качествени пелети от местен производител,22-3 градуса денем 19-20 градуса нощем.Камината ми е 25 Kw отоплявам 70 кв.м,самата тя отоплява мазето 15кв.м,горе доло добре изолирана къща.Голямшка ми идва камината,но не се оплаквам от към разход,самата тя работи на много занижени стойности.Поздрави.

Barbutko82 

- специалист			

Petko kiryakov написа:Колеги някой чувал ли е за prity kpw24 нещо? Някой намира ли нещо странно в това че е с 3 шнека и защо ?Колега има тема за prity,точно в този сайт.

grants 

- специалист			

Колеги хайде и аз да драсна няколко реда за положението до сега. Вчера преброих какво ми е останало - 70 чувалчета а до сега съм изгорил 60. Камината я паля още от Октомври по няколко часа, а от Ноември работи по цял ден - през деня Т в стаите е 24гр , а вечер камината изключва в 22ч ,сутринта Т е 19-20гр преди да запали.
Над нас камината е изгорила 70 чувалчета , но я запалихме по-късно и се ползва по-малко. Явно изолацията си оказва думата.
Снощи смених кошничките на 2те камини да видя дали ще има разлика в задръстването и ще споделя по-късно резултата.
Поздрави !

Над нас камината е изгорила 70 чувалчета , но я запалихме по-късно и се ползва по-малко. Явно изолацията си оказва думата.
Снощи смених кошничките на 2те камини да видя дали ще има разлика в задръстването и ще споделя по-късно резултата.
Поздрави !

startx 

- специалист			

grants написа:Колеги хайде и аз да драсна няколко реда за положението до сега. Вчера преброих какво ми е останало - 70 чувалчета а до сега съм изгорил 60. Камината я паля още от Октомври по няколко часа, а от Ноември работи по цял ден - през деня Т в стаите е 24гр , а вечер камината изключва в 22ч ,сутринта Т е 19-20гр преди да запали.Тъй като вече имаш и модела от 2016г.
Поздрави !
Въпрос има ли разлика в модела от 2015 в подаването на шнека ( мен ме изнервя бученето на този шнек тъп и дрънченето на пелетите) един познат има 10кв суха ( 2015г ) там не се чува грам шнек ... пелети ......
На пролет мисля да я разглабям...

startx 

- специалист			

grants написа:Според мен разлика няма.При 2015 чуваш ли завъртането на шнека и падането на пелетите в кошничката ? аз забелязах че при сухия бурнит и при този с водна риза има по голямо разтояние от слюза за подаване на пелети към кошницата дефакто падат от по високо и така се чува едно дрън... другото което е че при сухата пелетка не се чува шнека като върти а при водната не само се чува .... ( поне при мен направо си бучи )
Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
 - ↳ Вашите ремонти
 - ↳ Кухня
 - ↳ Баня
 - ↳ Дневна
 - ↳ Спалня
 - ↳ Детска
 - ↳ Градина
 - ↳ Коридор
 - ↳ Тераса и балкон
 - Направи сам
 - ↳ Направи сам
 - ↳ Ремонтирай сам
 - ↳ Къде е по-евтино?
 - ↳ Дърводелство
 - ↳ Ел. инструменти
 - ↳ Металообработване
 - ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
 - Строителство
 - ↳ Всичко за вилата
 - ↳ Къщи
 - ↳ Саниране
 - ↳ Хидроизолация
 - ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
 - Сухо строителство
 - ↳ Окачени тавани
 - ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
 - ↳ Сухи и повдигнати подове
 - ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
 - ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
 - Въпроси и Отговори
 - ↳ Полезни съвети
 - ↳ Автомобили
 - ↳ Партньори
 - ↳ Боядисване и Декориране
 - ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
 - ↳ Водоснабдяване и канализация.
 - ↳ Всичко за ремонта
 - ↳ Електротехника
 - ↳ Отопление
 - ↳ Газификация
 - ↳ Електроника и Схеми
 - ↳ Газобетон
 - ↳ От всичко по малко
 - ↳ Компютри и периферия
 - ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
 - ↳ Мобилни устройства, GSM-и
 - ↳ Нека се запознаем
 - ↳ Recycle Bin
 - Статии
 - ↳ Практични решения
 - ↳ Качване на снимки
 - ↳ Какви статии искате?
 - ↳ Готварство, туршии и зимнина
 - ↳ Отмора и шеги
 - ↳ От нищо нещо
 - ↳ Не е за вярване
 - ↳ Литература