• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 20
Всички имаме коли, нали ?
Domashen_maistor - специалист
valio_78 написа:
Преди седмица си купих 2 гуми GOODYEAR ULTRA GRIP 7 такава гума няма и на сняг, и на мокро, и на лед съм като залепен за земята
E те тва е The гумата, карал съм ги още преди 12год. и по-убава не видех, /и не карах/, ама и бая солена излиза.
crez - майстор
Аз си карам с едни и същи гуми цялата година - т.нар. всесезонни Lassa, които всеки “майстор” ще каже че не съществуват. Но през зимата карам просто по-бавно и нямам никакъв проблем Попадал съм в различни ситуации и до сега не са ме подвел. Лятото са малко по шумни. Това е основният фактор - зиме да сме по-внимателни, а не да разчитаме на технологията да ни осигури каране като през лятото. На 3 години 50 000 км. са и имат още много дълбок грайфер, но тази година ще ги сменя само заради годинките им. Пак ще си взема такива.Ще ви дам един конкретен пример.Някакви мутри преди време се размазаха с джип Порше-Кайен. Това е супер автомобил, не само със супер гуми, но и с всякакви системи за стабилност, компютърни корекции, разпределения на тягата и пр. Изобщо с това нещо не можеш да поднесеш при нормално каране. Но те са се натресли с 200 км/ч в дърво. Карали с тази скорост на сняг. То бива технология, бива, но не става така. Аз лично съм чел анализи на качествата на гумите при различни условия. Оказва се, че има т.нар.”Всесезонни гуми”, защото те примерно имат 90% от ефективността на зимните. Тествали там спирачен път, стабилност и пр. Стават тези гуми, и ги представят точно като “all seasons”. Въпросът е, че никой не казва, че с тях може да се кара като във Формула 1, където можеш да вдигнеш 200 километра на дъжд. Всичко опира основно до задкормилното устройство, това е истината. Всичко е търговски трик. В САЩ по закон е забранено да се кара с различни гуми, само всесезонни.
housedoktor - майстор
За колата Пирели .за буса Комхю (зимни).Джипа ми е с M+S фулда .Старата ми кола беше с гудиар ийгъл и зимата бях много доеолен от тях
Pavkata_svt - специалист
Pirelli RS5 отпред и RS7 отзад. :-D
Takezo Sensey - модератор
Освен гуми ако ще карате като на фолмула 1 - колата трябва да има и това :
http://www.youtube.com/watch?v=NiZjeeMExY4&eurl

и това :

http://www.youtube.com/watch?v=K3m24bjkfg0&NR=1

и това :

http://www.youtube.com/watch?v=Zy8jocfu0bg&eurl
Чаро - Акълия
С това се губи удоволствието от шофиране. Същото е с интернета и четенето на книги...
Ма и тия малко на WS Teleshop го докарват с тия спирачки и газ в снега.
На моята мацка и сложихме Дебица/Дебика Фриго. Снега се стопи за да ги потествам как се държат.
Takezo Sensey - модератор
вЕрно е Санде , с тези системи не "чувстваш" колата ...тъпо е .

Моето возило няма нищо от горепосоченото , но съм имал честа да карам ...с всички екстри - е не ме кефи .Не усещам колата :wink:
Последна промяна от Takezo Sensey на съб апр 11, 2009 8:49 pm, променено общо 1 път.
ozimen - специалист
Две ръце за KUMHO-зимни перфектни с асиметрична шарка
bugsbunni - специалист
За зимни ползвам Gislaved а летни Пирели. Всяка пролет и есен преобувам колата. Няма балтон който да топли през зимата и да държи хладно през лятото. [-X
NRG7 - специалист
Ползвам Vredestein Sporttrac и GOODYEAR.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 20

Тема "Какви гуми ползвате ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: