Най - вълнуващия въпрос зимно време.
МИРАЖ - специалист
За който незнае що е трипътен вентил .....
Прикачен файл:
IMG-d493fe7055b6efc75039e05591e3cedb-V.jpg
IMG-d493fe7055b6efc75039e05591e3cedb-V.jpg (96.91 KиБ) Видяна 1834 пъти
Прикачен файл:
IMG-9c98d53c5cff7b40de65da7ae3e9ce39-V.jpg
IMG-9c98d53c5cff7b40de65da7ae3e9ce39-V.jpg (97.81 KиБ) Видяна 1834 пъти
ако кумина има много голяма тяга се слага и регулаторче на куминна тяга :)
П.С.
Надявам се да съм бил поелзен и да няма вече толкова много чуденета за тия турболатори и тази ламаринка :)
НАЗДРАВЕ
frizera - напреднал
Чудесно обяснено, с необходимия снимков материал!
-penata- - специалист
Благодаря за бързите отговори!Вдигнах малко въздуха за един час работа започна да сивее :)
МИРАЖ написа:
За който незнае що е трипътен вентил .....
Прикачен файл:
IMG-d493fe7055b6efc75039e05591e3cedb-V.jpg
Прикачен файл:
IMG-9c98d53c5cff7b40de65da7ae3e9ce39-V.jpg
ако кумина има много голяма тяга се слага и регулаторче на куминна тяга :)
П.С.
Надявам се да съм бил поелзен и да няма вече толкова много чуденета за тия турболатори и тази ламаринка :)
НАЗДРАВЕ
Чували сме за тия неща.
Регулатора, монтиран така и като се наложи да работи, какво ще се случи с комина? Това го коментирахме преди известно време и дадох една идея, която аз ползвам. Даже и линк кам снимки и клип, преди да си разбия комина на тавана. Регулатора монтиран в подпокривното, за да не изстива комина в по голямата си част, а в края, където и без регулатора вече се е поохладил.
Имам и друга, още по проста идея, но съм мързелив и не съм експериментирал. Сега къртя мифки, та другия сезон.
За турболаторите, Наздраве! Боша ми е 27 киловата и съм го направил на 5 хода. Доволен съм и поради мързела не съм боднал турболатор.
-penata- написа:
Благодаря за бързите отговори!Вдигнах малко въздуха за един час работа започна да сивее :)
Колко малко? :)
МИРАЖ - специалист
Трифоне ясно ми е че си ги чувал тези неща но много други не са , и затова все пишат из темата че много им е разхода и така нататък , после обвиняват горелката или инсталатора за големия разход ;)
Питаш за комина и тегулатора , така съм от 2 години и нямам проблеми , работи идеално . Сложих го там защото на всичките Руски клипчета и снимки който гледах регулатора беше близо до котела .
За ходовете на котела , при тебе станало защото котела ти е комбиниран за дърва и въглища и бункера ти е по голям . Моят котел е 29киловата , бункера ми е широк 15санта и преградната ми риза слиза много надолу на 10 см от горелката и ако сложа 5 хода с хоризонталната ламарина долу за отделянето на тези ходове няма място за развиване на пламъка :) и аз исках 5 хода но нестава .
Писах и снимах защото няколко страници назад пак се питаше за турболатори и ходове , все пак много хора нямат време да четат стотици страници из различни форуми и си задават директно въпросите . Ако всички прочитаха цялата тема тук , нямаше дискусията да е над 800 страници а 100 :)
Например с тези обороти на вентилатора и променливото напрежение :) решението е следното : слагате си стабилизатор на тока и регулато на коминната тяга . 8-[
-penata- - специалист
rangelov_hunter написа:
-penata- написа:
Всички степени с по два% но май още ще иска
-penata- написа:
rangelov_hunter написа:
-penata- написа:
Всички степени с по два% но май още ще иска
Пена, дигай по малко на ден и гледай ко става. Като ти хареса, запри се.
Мираж, така разбираш нещата, така ги правиш. Всеки е прав на собствената си камбанария. Котела ми е с малък бункер, за въглища и евентуално дърва. Така направих нещата, че има къде да се развива пламъка. Не съм вчерашен, не страдам от невръстения и необходимост от себедоказване. Дразня се от няколко дребни душички, тука, но ще опитам да се абстрахирам.
За повтарянето и обобщаването- който е умен, знае как да търси и да намери информация. Непукистите направо си търсят. Ми...повтаряй за тях! На мен ми е омръзнало, а като гледам, истинските разбирачи ни гледат сеира и си гледат бизнеса.
От няколко десетки мнения си тук, има време и за тебе.
-penata- - специалист
Как мога да изкарам пламъка по напред горелката отпред е почти празна а отзад много пълна

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: