• 1
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 102
Съвети за начинаещи готвачи.
Mega - специалист
Честита Коледа на всички - при мен нещата станаха отлично. Към 200 кила винце, главно Мерло. Стана отлично, дори по-добро от миналата година. А тези дни от джибрето станаха и 55 литра ракийка, правена на колона, която в момента старее в бъчва. ;)

От към мезета, също добре се получи. Направих един опит. Направих суджук от 60% свински врат и 40% телешки сърца. Взе, че стана отлично. Сега е нещо като луканка, но по-сухо и като пастърмичка вътре. Отделно 30 кила конски суджук съхне и 12 кила филе са готови. Интересното е, че филето само с чубрица и черен пипер беше оценено като по-доброто.

Прикачен файл

PC130005s.jpg
neillmakoli - специалист
Някой слагал ли е такъв ензим при приготвянето на вино и какъв е резултата от употребата му?
http://vinarko.com/magazin/%D0%B5%D0%BD ... -arabanase
Mega - специалист
Аз правя виното чисто, без никаква химия. Смея да кажа и не само аз, че ми се получава уникално. Позлвам само френски дъбов чипс, защото нямам условия да поддържам бъчви.
Теди - специалист
Да питам, защо няма тема за ракия? :?
Теди - специалист
Това какво пречи и тук да има и аз съм професионален майстор, ама си пиша във форума?
Andri01 - майстор
Има някъде тука и такава. Преди време питах ,как да оправя мътна ракия / от разреждането с "Горна баня"/. Ами-преварих я и сега е ТРОЙНО препечена :). :partyman:
Mega - специалист
За ракията съм писал. Тази година дойде добре 55 литра на 55 градуса. ;) Сега отлежава в бъчва, след това разреждане и по бутилките. Варя я само на ректификационна колона, става еликсир. Преди месец ми подариха и стара дамаджана от 30 литра. Беше седяла 30 години сигурно така. Направих и три бани със сода каустик 10%, стана като нова. Скоро ще и правя дървена стойка със слама, и чака да бъде напълнена. ;)
Последна промяна от Mega на съб яну 31, 2015 12:41 pm, променено общо 1 път.
Andri01 - майстор
С каква вода я разреждаш?
Mega - специалист
С каквато имам от двете, или през кана Брита, или има една трапезна се води, обработена чрез обратна осмоза. Има я по магазините, не е скъпа.
  • 1
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 102

Тема "Вино" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: