На теория, би се получило, но всяко динамо е различно/има производствен толеранс/ и въпреки че им подаваш еднакво напрежение, всяко ще се върти с различна скорост и с различен въртящ момент.
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
ge6aaaa3
- специалист
3060 мнения в "Електровелосипед"
sasko12345
- специалист
С една батерия 10 ач 48 в липо колко км се изминават на равно човек 95 кг
evparts.alle
- специалист
Защо ти е ЛИ-ПО? Ли-Фе ти трябва..
Към 30-50 км.. Зависи как кара въпросния човек.
Към 30-50 км.. Зависи как кара въпросния човек.
zach_82
- специалист
val4o89 написа:А четирите динама как смяташ да им обединиш двигателното усилие? Или смяташ на всяка главина по едно, защото ако е така - няма как да стане. При завой всяка една от четирите гуми изминава различно разтояние (въртят се с различна скорост).Ето така смятам да ги обединя, но с по яка верига(може и двойна):http://youtu.be/aAVVo757dng
(гледайте между 10-та и 20-ста секунда от видеото)
Производствения толеранс мисля че няма да пречи, понеже роторите свързани заедно с веригата ще изравняват усилието при натоварване.
evparts.alle
- специалист
@MMIel
Аз карам е тази бангия:

А преди карах ето тази:

Иначе два хъба се връзват с общ тротъл към двата контролера . Тротъл>Контролери>Хъбове

Аз карам е тази бангия:

А преди карах ето тази:

Иначе два хъба се връзват с общ тротъл към двата контролера . Тротъл>Контролери>Хъбове

ge6aaaa3
- специалист
Нямам много напредък, но да докладвам. Направих си няколко опита с 90-ватовото динамо и се убедих, че не става... После ми дадаха едно динамо от ГАЗ 21 /12V/28A/, което с баща ми/или по скоро само баща ми
/ постегнахме и то тръгна. На 12 волта, с оригиналната ролка за ремък, която е с доста голям диаметър, се опитахме да го спрем с една пластмаса и доста натискане, но то даже не намали оборотите си. Утре ще направя опит на 36 волта и ако ми хареса, хайде при чичко стругар, да направи втулка за венаца, който имам. Това е засега. 

PCL82
- майстор
Привет на всички. И аз съм се зарибил за електровелосипед и планирам това лято да подхвана проекта. Хубавата новина е че в България това все още е възможно и доста изгодно. Лошата новина е, че в други страни от ЕС това вече не е така просто както в Бг.
Страни като Германия, Австрия, Швейцария и Великобритания разрешават като електро-елосипеди позволяват само модели с мотор до 250Вт, кой не може да задвижва колелото самостоятелно, а само докато се въртят педалите. Мощността на мотора прогресивно намалява с увеличаване на скоростта и при 15км/ч напълно отпада. Т.е. това са колела с електрическо подпомагане т. нар. "педелег".
За колела с двигатели над 250Вт и самостоятелно задвижване без въртене на педалите се иска категория М, регистрационен номер и застраховка гражданска отговорност.
Доколкото знам има европейско законодателство по въпроса, което още не е синхронизирано у нас. Между отделните страни членки има малки разлики.
Дано скоро не се сетят за такъв закон. И все пак трябва да се кара отговорно, за да не се правят предпоставки за това! Един младеж с такъв велосипед се беше засвяткал в Борисовата градина при лятната естрада и прегази гълъб, който не успя да се издигне бързо. Добре че нямаше малки деца!
Страни като Германия, Австрия, Швейцария и Великобритания разрешават като електро-елосипеди позволяват само модели с мотор до 250Вт, кой не може да задвижва колелото самостоятелно, а само докато се въртят педалите. Мощността на мотора прогресивно намалява с увеличаване на скоростта и при 15км/ч напълно отпада. Т.е. това са колела с електрическо подпомагане т. нар. "педелег".
За колела с двигатели над 250Вт и самостоятелно задвижване без въртене на педалите се иска категория М, регистрационен номер и застраховка гражданска отговорност.
Доколкото знам има европейско законодателство по въпроса, което още не е синхронизирано у нас. Между отделните страни членки има малки разлики.
Дано скоро не се сетят за такъв закон. И все пак трябва да се кара отговорно, за да не се правят предпоставки за това! Един младеж с такъв велосипед се беше засвяткал в Борисовата градина при лятната естрада и прегази гълъб, който не успя да се издигне бързо. Добре че нямаше малки деца!
Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература