• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
От мобилни телефони до цифрови камери
Тани - модератор
valentin112 написа:
Не трябва да се подиграваме на децата, а да ги научим.
metero, точно тия знания да се добиват в интернет е много опасно [-X
По теория на вероятностите тук е много по-вероятно да намери компетентен човек , който да му обясни , отколкото в реалния живот. Също така дори на повечето от нас да не ни се обясняват елементарни неща , ако този който ги обяснява обърка нещо, веднага ще се включим и ще го поправим или допълним!

metero , благодаря за търпението и отделеното време да помогнеш!
valentin112 - специалист
metero написа:
Едва ли.
Например, дете да пъхне сондите на мултицета в контакта, за да измери тока?! :xplode:
metero - напреднал
valentin112 написа:
metero написа:
Едва ли.
Например, дете да пъхне сондите на мултицета в контакта, за да измери тока?! :xplode:
Той ги е пъхнал от незнание, а след това пита тук защо така е станало. И му се отговори. Не е само той, всеобща е заблудата - гледаш-ток, променлив...айде в контакта и бум.
А тук ще му обясним каква му е грешката и каква е раликата между измерване на ток и напрежение.
simbion - специалист
Много интересна тема :) Благодаря на всички участващи, мислех и аз да пускам подобна тема, но за щастие открих тази ! Имам един проблем с моя мултицет не можах да измеря честота :? Сигурно не съм го направил компетентно (пак ще пробвам). Искам да споделя за подрастващите и за хора като мен (по-големи пък незнаещи) има една много интересна тема от форума с доста добре обяснени начини за връзване (последователно и успоредно), лесни формулки за сметки и задачки с примери :
viewtopic.php?f=11&t=6158&hilit=%D0%BE%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5+%D1%81+%D0%B4%D0%B8%D0%BE%D0%B4%D0%B8
това е темата :supz:

П.П. Относно детската глупост :-D Аз като малък се опитах да светна лампите в един вход като пипах жиците в ключа за стълбищното осветление... Първо пипнах едната не ме удари... После и другата и пак не ме удари... И на края и двете :lol: Само не си спомям дали светнаха :?
С тока шега не бива ама нали всички сме били деца пък то едно такова интересно....
Успех на всички :roll:
valentin112 - специалист
simbion, постни снимка на мултицета ти. Съмнявам се, че може да мери честота. Тя се измерва с честотомер. Например това:http://www.constructor.bg/mk/Hz_meter_main.htm
Тани - модератор
valentin112 написа:
metero написа:
Едва ли.
Има два варианта

- или преди това ще прочете как става ( ако не може да намери къде ще пита в Интернет)
- или няма да чете нищо и направо ще бръкне.

Ако на вторите няма как да им помогнем , то поне може да сме полезни за първите.
simbion - специалист
Ето снимка на цет'чето :
http://www.google.bg/imgres?q=DT9208&um ... ,r:14,s:29

Сега като го търсих видях, че е 6$ парчето :lol: аз го купих за 20лв.... #-o
valentin112 - специалист
Има обхват за измерване на честота, макар и много ограничен /2 KHz-200 KHz/. Ще сложиш превключвателя на обхвати в една от двете позици Hz. Честота на какъв сигнал искаш да измерваш? На мрежовото напрежение не става, 50 Hz е, звуковите честоти са в рамките на 20 Hz-20 KHz, радиочестотите-много по-нагоре.
cvetanmu - специалист
:) Мултицета мери честота от 0 до 200 Khz - сондите включени в COM и V/OM.
Опитите по- добре не ги прави директно в контакта, ползвай трансформатор и мери на вторичната.
simbion - специалист
Ми аз пробвах в контакта :ops:
Мога ли на един дросел за луминисцентна лампа да пробвам :?
от тези едно времешните ?
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

Тема "Въпрос за мултицет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: