• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 32
Ел. инструментите. Консумативи.
bulhomes2 - майстор
А защо не трябвало да се смазва венеца? Защото аз си го смазвам сегиз-тогиз. Малко намалява шума.
kuuuuuul - майстор
Тези малки бетонобъркачки са незаменим помощник,от както си купих моята преди повече от 10г /на старо от Германия/ направо се родих и въпреки че вида и е доста изтормозен и моторчето и е 250 вата работи и по цял ден без спиране.Хубаво е обема да бъде съобразен с количката която ще се ползва както по нагоре и Тани беше казал за да може да се бърка следващото бъркало докато готовото се транспортира.
fox_vt - майстор
Не трябва да се смазва защото при пълненето на бъркалката с лопатата се пилее материал който залепва за греста и получената шлайф паста износва венеца.Макар лично за мен това макар и вярно е процес отнемащ адски много години при което ще се сменят някоко бурета заради износване отколкото един венец.Полистиреновия бетон може да се замени със керамзитов бетон-много по здрав е и също така лек,малко е по слаба изолацията спрямо полистиреновия.
Тани - модератор
fox_vt написа:
Полистиреновия бетон може да се замени със керамзитов бетон-много по здрав е и също така лек,малко е по слаба изолацията спрямо полистиреновия.
Хммм... не знам за каква здравина говориш, но вземи удари по една тухла от двата материала с чук и виж коя ще се разцепи на парчета и в коя ще се забие чука, но тухлата ще остане здрава. Керамзитбетона е по-твърд, но по-крехък и е по-предразпололжен към напукване. По подразбиране и двата вида бетон не трябва да се използват за носещи конструкции, а по-скоро като замазка, така че здравината не им е основното предимство, а теглото и топлоизолацията. Аз предпочитам полистербетона за замазка, когато трябва да изравня нивото с 5-10 см или повече. Обикновено това са бани и тоалетни. Единствения проблем е, че не може да се захване стабилно тоалетната чиния, но аз така или иначе предпочитам да е само залепена. След 2-3 дни спокойно се лепят плочки и засега няма нито една спукана плочка въпреки, че върху такава замазка са лепени всякакви размери и качество плочки. Най-големите притеснения бяха в една кухня, на която компенсирахме 12-15 см след махане на дюшемето. Собствениците бяха купили някакви смотани плочки и момчето, което ги лепеше "даде гаранция" че ще се изпочупят още като внесат мебелите с "тази нестабилна основа" Е нито тогава, а вече няколко години след това няма пукната плочка!
fox_vt - майстор
Правили сме проби на работа да правим бетонни тухли от полистиренов бетон,получиха се,леки са но ако ще ги ползваш само за изолация и преградни стени и ако ти се наложи да закрепиш нещо на тая стена,бих предпочел да е керамзитова :wink: За замазката ясно те всички панелни блокове са с такава на таванското помещение.Керамзитовия бетон изобщо не може да се мери по здравина със полистиреновия превъзхожда го в пъти,все пак и той се изпитва на преса докато другия не подлежи на такива екстри.Скоро правихме една голяма плоча върху гредоред като целта беше максимална лекота при максимална здравина.
Тани - модератор
Нямам много опит с керамзитбетона и най-вероятно си прав. Смятам, че Гечев ще е най-запознат.
strashko7 - специалист
dragozow написа:
Това което трябва да гледаш е да е с метален венец и по-мощен мотор. Венеца не трябва да се смазва, а материала се сипва докато върти. Специално ние сме продавали всякакви модели през годините и не е имало оплаквания. То не е кой знае какво, казан, ремък, зъбчатка и мотор. Повечето казват че 130 литра са достатъчни, аз съм бъркал само на ръка.
ако имаш сега нещо за продаване дай някакви оферти може и на лично и откъде си
ivanj - специалист
Взимай френската. Аз вече 8г. я тормозя и още ми е вярна и е с пласмасов венец.
strashko7 - специалист
точно френската ми се видя най ненадеждна,на нея венеца около барабана и е ламаринен надупчен като ренде,нее плътно желязо
ivanj - специалист
Е и тях са ги побългарили
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 32

Тема "Бетонобъркачка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: