Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
silllveto - Майсторица
От около месец в спалнята, от стената точно при креватчетата на малките се чува едно денонощно бучене. Предполагам климатик, но не съм сигурна. Огледах отвън, не видях нищо (има вероятност да е на балкон, но нямам видимост). Да викна ХЕИ например, шумът предполагам, че ще е в допустимите стойности. Да, обаче то си е китайско мъчение, особено нощем. Ето, вече е 23.30, а децата са още будни. Направо съм бясна. И безпомощна. Какво да правя?
Никой не би си махнал климатика. Ако трябва ше търся пушка да го гърмя, ама няма да уцеля, пък и със сигурност ще ме видят. Звучи смешно, но положението е нетърпимо. И понеже не ми хрумва друго, реших да ви занимая и с този си проблем.
rulom - модератор
Повечето евтини климатици вече ги монтират без тампони на стойките.Какво можеш да направиш: Локализирай от кого идва шума и му купи някакви гумени тампони, макар че силно се съмнявам шума да изчезне.Другия вариант е да оставяш някакакъв еднообразен шумов фон за заспиване на децата.Напр. детски песнички на CD уредба със включено повторение на песните.
Гарантирам че от Март нататък шума ще изчезне.
silllveto - Майсторица
Мерси :)
Тези тампони някви специфични ли са? Понеже си нямам идея от климатици, има ли вероятност да е по-шумен вентилатора? Ако да, поправимо ли е, както при компютърните например.
velsi - Почетен майстор
Той шума не е от вентилатора, а от компресора. Специфични са тампоните, но не са нещо специално. По 4 лева бройката са.
Master_Kenobi - V.I.P.
Силве, малко по-агресивно и намери източника. Няма как иначе да дадем акъл. А от нас акъл да искаш. :-D Там сме най-добри. :-D
Не чу ли "монтажа" на тоя шум ? Къде и каква е тая стена? Може ли да не е климатик? Щото ако е, няма отърване и през лятото.
И не бъди сигурна, че от т. нар. ХЕИ, ще са съгласни с нивата на тоя шум. Може и да помогнат.
Теди - специалист
Поправимо като се купи по скъп и тих, ако въобще е от климатик.
silllveto - Майсторица
Значи, установявам източника, свързвам се с нарушителя ( :wink: ) отивам в магазина и искам тампони за климатик :?:
А ако не стане "со кротце, со благо"...
Master_Kenobi - V.I.P.
Значи, установи източника и после минаваме в режим "Даване на акъл". :-D
Току-виж е добрият домашен дух... :-D
silllveto - Майсторица
Не съм сигурна, че е климатик, но това е най-логичното обяснение. От месец насам е, а живея в 14 етажен блок - ремонти нон-стоп. Слава богу поне от 2-4ч повечето хора се съобразяват. Ама тва чудо е денонощно. Чува се и коридора, но най-силно е на стената в спалнята. А - магнит през стената ще го бъгне ли? :razz:
Последна промяна от silllveto на ср дек 31, 2008 12:34 am, променено общо 1 път.
Master_Kenobi - V.I.P.
silllveto написа:
А - магнит през стената ще го бъгне ли? :razz:
Тц. И с каратечница няма да стане. Опитай гранатомет. :-D

Тема "Денонощен шум в спалнята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: