Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mario-borisov - специалист
здравейте имам скутер 50цц и понеже оригиналните му крушки на фаровете са много слаби искам да му направя по-силни насочил съм се към светодиодни крушки и искам сам да си направя но незнам какво трябва да си набавя (какви и колко светодиоди, какви и колко съпротивления и как да ги свържа) ?

п.п. тока при фаровете е променлив
moimoimoi - майстор
като за начало кажи колко волта е акумулатора на този скутер и колко вата са сегашните ти крушки
акумулатора е 12V 4A а сегашните крушки са 12V 15W
moimoimoi - майстор
хе-хе ,те нощните лампи по мощни
и искаш да сложиш по мощна крушка,или искаш да си я направиш с светодиоди,или искаш да си сложиш допълнителен фар примерно стандартни са 55 вата

а с какъв цокъл е сегашната,анимки да я видим може ли
искам сам да си направя но незнам какво ми е необходимо ето я и сегашната Изображение
lenko71 - специалист
Ако искаш да ползваш същия цокъл ще трябва да счупиш една лампа за да ползваш нейния. Това обаче при положение че има някакво защитно стъкло отпред
Това на снимката е нещо такова (за 12V само че траф). Ако мислиш че можеш да се справиш с това ще ти дам повече инфо

Прикачен файл

Graphic1.jpg
Graphic1.jpg (67.82 KиБ) Видяна 5071 пъти
да знам че ще трябва да я счупя ами да нещо такова искам да си направя като това на снимката и да работи на 12в
lenko71 - специалист
Диодите са свързани по този начин. Може да се свържат още една или две четворки, стига да има място. Резистора трябва да се подбере според случая. При максимално напрежение на акумулатора (да речем 13.5V), тока през него трябва да е не повече от 30mA.

Прикачен файл

Clipboard4.jpg
Clipboard4.jpg (11.54 KиБ) Видяна 5050 пъти
PCL82 - майстор
Подходящи светодиоди са добро решение. Иначе най-просто е да вземеш една халогенна луничка и да я запоиш към цокъла на стара крушка.
lenko71 написа:
Диодите са свързани по този начин. Може да се свържат още една или две четворки, стига да има място. Резистора трябва да се подбере според случая. При максимално напрежение на акумулатора (да речем 13.5V), тока през него трябва да е не повече от 30mA.
наче на 12 диода трябва да сложа резистор 68ома/1ват ? а светодиодите или резистора ще греят ли и как си казва тази платка която е на снимката и ако сложа 6 диода какъв резистор трябва

Тема "крушки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: