Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
тонито - специалист
Искам да попитам как може дая се пръсне от лаптоп 5.1 канала към ресивър?

Прикачен файл

309.gif
309.gif (32.19 KиБ) Видяна 2814 пъти

Прикачен файл

s606_.jpg
s606_.jpg (9.93 KиБ) Видяна 2814 пъти
Spokoiniq - майстор
Линейно цифрово, обработваш с външния ресивер.Ако нямаш оптичен или коаксиален цифров изход на картата(опс, то беше лаптоп, т.е. забрави!) си купуваш външна карта на USB която е с такива изходи, и е в пъти по-добра от вграденото аудио било в лаптопа, било по дъната.
negramoten - специалист
Звукова карта на PCMCIA, ако имаш такъв слот.
Spokoiniq - майстор
става, но ако му трябва за същата цел и на стационарен може да ползва и на двете места
Wishmaster-ruse - специалист
Остана още един начин.
Просто си пускаш стерео сигнала към ресивъра и той ти го прави на 5,1 :-D
Аз съм със SONY и нямам големи претенции относно звука :-D :shock: :lol: и съм много доволен от това което прави ресивъра ми.
Но все пак това е само предложение не съм установил кой знае каква разлика между това да ти дели ресивъра сигнала или нещо друго да му го дели а той само да го усилва. Така че решението си е твое. Достатъчно качествен производител си посочил на снимката.
тонито - специалист
Wishmaster-ruse
можели да му обясниш как точно става номера?малко не съм наясно....
мерси:)
Spokoiniq - майстор
Стига глупости, хора!Стерео сигнала ресивъра ще трансформира САМО И ЕДИНСТВЕНО в Pro Logic, което е 2+2 задни със закъснението за ефект обем, център мешавица от двата канала, за баса също.2 си е 2, няма как да е реални 5.Тоя случай съм го отработил преди 10 години, а музиката ми е по-скъпа от колата(без киното), та смея да твърдя че имам опит.Една читава външна карта е до150 кинта(казвам читава, не връх на сладоледа, нещо като това http://www.soundblaster.com/products/pr ... duct=17751 ), с дистанционно и си правиш каквото искаш с каналите, софуеърно е добре поддържан Creativ-a.
Spokoiniq написа:
Стига глупости, хора!Стерео сигнала ресивъра ще трансформира САМО И ЕДИНСТВЕНО в Pro Logic, което е 2+2 задни със закъснението за ефект обем, център мешавица от двата канала, за баса също.2 си е 2, няма как да е реални 5.Тоя случай съм го отработил преди 10 години, а музиката ми е по-скъпа от колата(без киното), та смея да твърдя че имам опит.Една читава външна карта е до150 кинта(казвам читава, не връх на сладоледа, нещо като това http://www.soundblaster.com/products/pr ... duct=17751 ), с дистанционно и си правиш каквото искаш с каналите, софуеърно е добре поддържан Creativ-a.
А атогава да обясниш на хората след като си дръпнат филм дето е Xvid или Divx както и DVD минало през някаква компресия за какви 5+1 говорим че нещо не ми е много ясно това.
Колко филма с реално 5+1 имаш?
Или ползваш филми HD или Bluray дето са по 20 - 40 гигабайта.
Смяташ че когато сложиш звукова карта за нам квиси кинти че получаваш звука от филма директно ли? Докажи го та да го разберем и ние тогава. Това че е с дистанционно и че можеш да правиш някакви промени в звука не означава че слушаш реални 5+1
Ади да кажеш след като са ти закачени и петте колони и буфера на колко файла независимо от формата свирят всичките ти колони или слушаш на 2-те малки предни само
Spokoiniq - майстор
Компресията на видеоформата няма нищо общо с аудио лентата.Има достатъчно XviD филми с AC3 звук, т.е. Dolby Digital, 5.1.Само че АС3 се обработва или от вградената(или на слот, или на USB външна), като обработения сигнал излиза на 6 двойки АНАЛОГОВИ изходи (лява/дясна фронт, лява/дясна задна и субуфер/среда), които са съвместими с 6 каналните аналогови входове на ресивер(ако има такива) или излиза на коаксиален и/или оптичен SPDIF ЛИНЕЕН ЦИФРОВ изход, чийто сигнал влиза в ресивера и се разпознава и обработва като PCM stereo,Dolby Prologic, Dolby Digital, DTS, DTS-X и THX(ако аудиото е записано на последните две, и ресивера има възможността да ги възпроизведе).Ако хардуеъра на вградената карта на лаптопа позволява може двуканалният изход (за слушалки) може да бъде избиран като аналогов изходящ стереосигнал или цифов SPDIF изходящ сигнал, но засега аз такъв лаптоп не съм срещал.
Добре може а колко филма са със такова аудио?
А на този лаптоп само филмили ще се гледат?
А когато си пусниш музика и да ти свири точно на двете предни колони та за какво са ти тогава останалите 4?
Така че според мен е по добрия вариант да си пусне стереото от компа към входа на ресивъра и ресивъра да му дели за останалите колони така ще разбере поне при музика, игри и филми какво е обемно узвочаване.
Това си е мое мнение по добре да ми свирят всичките колони при ползването на компа отколкото да слушам на две а останалите 4 да се обаждат при определени обстоятелства.
Каквото имах да казвам го казах оставям човека да си реши кой е най-добрия вариант за него.

Тема "Hi-Fi" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: