Ето какво пише на опаковката:
“ТЕРАКОЛ t°”
Термоустойчива смес за зидане на камини, огнища и пещи
Свойства
Устойчива на температури до 1270°C
Поема температурните напрежения
Бързо постигане на стабилност на направената зидария от огнеупорни тухли
Област на приложение:
За зидане на камини, огнища и пещи за вътрешно и външно приложение.
За зидане на застъпващи се редове на шамотни кахлени тухли, както и на промишлени огнеупорни тухли.
Начин на работа
В чист съд за смесване се налива 1 литър вода и се смесва при интензивно разбъркване с 4 кг суха смес – Теракол t°. За препоръчване е да се използува механична бъркачка. Оставя се сместа да престои 10 минути, след което се разбърква отново и е готова за работа. Сместа трябва да се употреби в течение на 3 – 4 часа.
Иззиданата пещ може да се използува след една седмица чрез бавно и внимателно нагряване.
Зидането да се извършва при температури от +5°C до +30°C. Шамотните тухли трябва да се сухи, без замърсявания или омасляване.
Въпросите ми са следните:
1.Някой работил ли е с това лепило?
2.Става ли за залепване на огнеупорни плочки с дебелина 1.5 см. върху бетонова основа и гладка мозайка.
3.Става ли за измазване на бетонен комин?
Обръщам се към знаещите, защото в магазина не знаеха. Опаковката е непрозрачна, не се вижда какво е на цвят и дали е финно, а аз никога не съм го виждал.
Благодаря предварително!
“ТЕРАКОЛ t°”
Термоустойчива смес за зидане на камини, огнища и пещи
Свойства
Устойчива на температури до 1270°C
Поема температурните напрежения
Бързо постигане на стабилност на направената зидария от огнеупорни тухли
Област на приложение:
За зидане на камини, огнища и пещи за вътрешно и външно приложение.
За зидане на застъпващи се редове на шамотни кахлени тухли, както и на промишлени огнеупорни тухли.
Начин на работа
В чист съд за смесване се налива 1 литър вода и се смесва при интензивно разбъркване с 4 кг суха смес – Теракол t°. За препоръчване е да се използува механична бъркачка. Оставя се сместа да престои 10 минути, след което се разбърква отново и е готова за работа. Сместа трябва да се употреби в течение на 3 – 4 часа.
Иззиданата пещ може да се използува след една седмица чрез бавно и внимателно нагряване.
Зидането да се извършва при температури от +5°C до +30°C. Шамотните тухли трябва да се сухи, без замърсявания или омасляване.
Въпросите ми са следните:
1.Някой работил ли е с това лепило?
2.Става ли за залепване на огнеупорни плочки с дебелина 1.5 см. върху бетонова основа и гладка мозайка.
3.Става ли за измазване на бетонен комин?
Обръщам се към знаещите, защото в магазина не знаеха. Опаковката е непрозрачна, не се вижда какво е на цвят и дали е финно, а аз никога не съм го виждал.
Благодаря предварително!