• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Армагедон - специалист
Как се обработва агнешка кожа ( ще я ползвам за направата на полиращо кече ) - целта е да не се скубе :?
vladimury - специалист
Ми дядо ми едно време ги солеше и ги оставяше на тавана да съхнат. :-D Нямам друга идея. Наи добре си купи от някои цех за изкопуване на кожи обработена.
mladkal - майстор
Армагедон написа:
Как се обработва агнешка кожа ( ще я ползвам за направата на полиращо кече ) - целта е да не се скубе :?
какво ще полираш!? има и готови четки и кечета от естествен косъм, памук и т.н. в зависимост какво полираш, каква абразивна паста ползваш и прочие...
погледни тук : http://www.unicast-bg.com/tools/polishing/brushes.htm

успехи!
BAlexandrov - специалист
Максимално остъргване отзад на остатъците, обилно сол и сушене опъната...
Стефан - майстор
BAlexandrov написа:
Максимално остъргване отзад на остатъците, обилно сол и сушене опъната...
Това се прави най-напред. След това идва истинската обработка. Не забравяйте и молците :?
Армагедон - специалист
В случая Стефан е прав, изчистена, осолена - но се скубе , не е като купешките. Предназначението на ке(И)четата ще е разнородно : полиране на автомобил, камък ......Пиниза е как се спира скубането :?
BAlexandrov - специалист
Да, има и някакви технологии... не знам, но имам 2 овчи кожи само със сол, които не се скубят и една която се проскуба. От какво зависи... не знам.
ArturDent - Почти Безобиден
За скубането трябва да се има предвид и периода в годината, когато агнето (овцата) е дала фира.
Армагедон - специалист
На Великден - Гергьовден тогава става големият сакатлък за хайванчетата :lol: :lol:
Илиян Илиев™ - майстор
Бе кожите нали ги щавят за да омекнат и да не се скубят. Как точно става не знам. Гледал съм по дискавъри, но съм забравил.

Нещо с врела водица се правеше, малко химикали разни там и те така.
  • 1
  • 2

Тема "агнешка кожа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: