Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Здравейте!В кухнята си имам шкафове от ПДЧ-тези,универсалните,където ги има във всеки панелен дом-бяла и лъскава повърхност..Ако някой знае как да ги боядисам отгоре и с каква боя,за да постигна "състаряване"-стил "Рустик",моля да сподели!
gofi - помощник
borisova_d написа:
Здравейте!В кухнята си имам шкафове от ПДЧ-тези,универсалните,където ги има във всеки панелен дом-бяла и лъскава повърхност..Ако някой знае как да ги боядисам отгоре и с каква боя,за да постигна "състаряване"-стил "Рустик",моля да сподели!
Не е ли по добре да смените само вратичките,колкото до рустика -дъб рустикал
rockwall - майстор
Здравей, не си обяснила какво точно разбираш под РУСТИК
от бяло в дърво или от бяло в нещо, което изглежда старо ???

В случай че се гони промяна от бяло в дървесен декор

най-лесният и нерискован начин е да залепите на лицевата част САМО!!! фолио с дървесен декор по ваш избор - не се опитвайте да лепите страните - тесни са и няма да е хич лесно

друг вариант за който се сещам е да залепите отпред ламиниран фазер и да кантирате отстрани (като преди това свалите стария кант).

Така се правят някои от блиндираните врати. Възможен проблем в този случай може да се окаже кантът, който все пак има дебелина около 1мм и ако вратичките ви пасват съвсем плътно със стария кант, може да не се затварят добре, ако новият е по-дебел или по-тънък. Това може да се избегне с регулиране на пантите - ако е възможно такова.

От бяло в износено, старо, захабено

Вариант с надраскване на ламината с телена четка, водна шкурка или кварцов пясък и след това минаването му с разноцветни китове за метал, шлайфане и пак кит и т.н. може да промени нещо в търсената посока, но няма гаранция за резултата, който ще зависи единствено от вас.

.... между другото

потърсих СТИЛ РУСТИК и попаднах на това наплюване на друга търсачка на стил рустик - може да е интересно четиво
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Bo ... apsed&sb=1

не става ясно има ли или няма точно такъв стил :shock:

според един от последните изказали се там

..... истината е някъде по средата защото говорим на различни езици. Тъй като форума е „Архитектура“, а аз съм архитект, подсъзнателно възприех че става дума за стил Рустик в архитектурата. Такъв определено НЯМА, макар че стиловото определение е нещо доста свободно като тълкуване; това не е математика. Факт е, че дори в речника за чуждите думи в българския език се твърди че има архитектурен стил Рустик.
Стил Рустик в мебелното производство ИМА и моите извинения към дамата . . .

Тема "Как да го направя?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: