На пазара пуснаха белен боб на фирма крина,който наистина увира за 30 минути, без предварително накисване.Не им правя реклама, но продукта им пести доста време.
400 гр. от въпросния боб
голяма глава кромид лук
един голям морков
една чушка (ако има печена ще е по добре)
супена лъжица олио
щипка джожен
щипка целина
сол на вкус
две супени лажици нарязани домати от консерва
щипка червен пипер
Слагаме да варим боба в дълбока тенджера.След като заври,сменяме водата.Процедурата може да се извърши и два пъти.След което наливаме отнова вода и слагаме боба с зеленчуците.Варим около 30 минути и добавяме подправките,олиото и доматите.Разбъркваме и изключваме котлона.Оставаме ястието да покъкри пет минути.Сипваме в чинии,поръсваме с пресен магданоз и пожелание добавяме люта чушка.Естествено със запечена наденичка, се превръща в класика.
400 гр. от въпросния боб
голяма глава кромид лук
един голям морков
една чушка (ако има печена ще е по добре)
супена лъжица олио
щипка джожен
щипка целина
сол на вкус
две супени лажици нарязани домати от консерва
щипка червен пипер
Слагаме да варим боба в дълбока тенджера.След като заври,сменяме водата.Процедурата може да се извърши и два пъти.След което наливаме отнова вода и слагаме боба с зеленчуците.Варим около 30 минути и добавяме подправките,олиото и доматите.Разбъркваме и изключваме котлона.Оставаме ястието да покъкри пет минути.Сипваме в чинии,поръсваме с пресен магданоз и пожелание добавяме люта чушка.Естествено със запечена наденичка, се превръща в класика.