• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
root666 - специалист
Поръчах си разкрой за няколко детайла, и от плоскостта с фазера ми остана доста голямо парче 2800х900 + няколко по малки. С какво мога да го режа в домашни условия за да постигна прав срез, да не се налага да го возя пак до фирми за разкрой? Със зегето не става, става рошав среза, или ножчето ми е неправилно, въпреки че с него успешно рязах ламиниран паркет, май беше точно за тая цел.
valat111 - специалист
С ръчен циркуляр.
gogo1113 - специалист
Както е писал колегата по-горе, най-добре с ръчен циркуляр с диск за ПДЧ. При липса на такъв - макетен ножи и линеал.
baharkadirov - специалист
Аз правя така.....Обръщам лицевата страна надолу ...застопорявам го с две стяги в единия край на масата....и режа...със зеге....Ако е по дълъг може да сложиш една непотребна дъска над фазера ...и пак да ги прихванеш заедно към масата....
moji - напреднал
Ножа не ти е подходящ. Примерно с clean wood на бош се реже идеално със зегето. И имай предвид, че винаги имаш една страна с чист сряз и една с не дотам- в случая е важна посоката на зъбите на ножа. Ако са насочени към опашката чистото е отдолу на сряза. В обратния случай внимавай, че ако не държиш здраво зегето много неприятно рита нагоре :wink:
gogo1113 - специалист
Също става и с нож за метал със ситни зъби. Пробвах с такъв на Hawera, не го разрошва и не го нащърбва.
root666 - специалист
Точно clean wood на Бош ми е ножчето, избирах го специално за паркета. Просто зегето е евтино и явно оборотите му идват малко.
shadowman - майстор
Най-безопасно е със зеге, бавно по чертата, с ръчен циркуляр е по-опасно понеже той е тежък а фазера поддава и може да стане сакатлъка.
biser80 - специалист
Със зеге,но с нож за метал става.Пробвалсъм го и става добре
mitko64 - майстор
За идеално прав и гладък срез на фазер или шперплат, режа със зеге или стационатен циркуляр, според обстоятелствата, като оставям около 2мм. плюс. После на абрихта на минимална стружка го догаждам. Препоръката ми е да го разкроиш с каквото имаш, като оставиш аванс и ако нямаш абрихт, някой познат да ти го довърши.
  • 1
  • 2

Тема "Фазер с какво се реже" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: