• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
icemans - специалист
Взех бойлер Теси който искам да сложа на мястото на един Термолукс. Вчера се бях "надъхал" - метнах всичко както си му е реда - демонтажи, сваляния и подобни с надежда, че вечерта ще има нов бойлер. И озадачението дойде когато установих, че планките за захващане на стената не съответстват. От магазина ми казаха, че на Теси планките били адаптивни и не знам си к'во нямало да има проблем. Да, ама не. Разстоянието м/у болтовете е по-голямо. Вярно че отворите са по широки и има "мегдан" да се мести няколко см в двете посоки, но не е достатъчно. Та сега съм пред дилема - нови болтовете в стената няма да слагам - това е ясно. Чудя се дали да разпробивам планката на Теси-то или да се пробвам да сваля планката на стария която също ще трябва да се разпробива защото пък и болтовете с които се захваща за самия бойлер също са на различно разстояние. И защо по дяволите не ги правят стандартни тези планки?!?! Някой който се е сблъскал да каже как ще ми е по-лесно защото няма да имам много време довечера и не искам пак да изпадам я яростни състояния :)
marnik - специалист
Преди време като свалихме стария бойлер, за да сложим новия се наложи в планките му да изрежем с ножовка (може и с флексче) два улея, в които да влязат болтовете от стената и стана екстра.

А конкретно на въпроса ти - с разпробиване на новата планка ще ти е по-лесно. :)
stiv1961 - майстор
И в двата случая си трябва бачкане.Аз на новия бойлер прорязах два канала по размера на шпилките в стената и така го монтирах.Даже не съм свалял планката-така на място с флекса.,натиснах го като диво прасе и...готово.
Kumay - майстор
Разпробиване с размер на свредлото по-голям от шпилката и по-малък от шайбите! :2thumbs:
icemans - специалист
Хм, да! И аз си мислех да изрежа два улея, както си е и старата планка и така да го "нахлузя". Само че с ножовка ще ми е малко трудно. Ами въоражавам се с търпение и идеи и го мятам :)
LazarGanev - "Велик майстор"
Защо си усложняваш живота? Просто го окачаш и толкова - планката да легне върху шпилките - предвиден е и такъв монтаж, затова са ти казали, че планките са адаптивни.Слагаш големи шайби и попритягаш гай ките и толкоз
icemans - специалист
Не можах много да разбера това последното. Значи аз в стената имам болтове с широки глави. Та разстоянието м/у тези болтове е по-малко отколкото разстоянието м/у отворите и ако закача единия болт другия изобщо не се вижда през отвора.
LazarGanev - "Велик майстор"
Повдигаш още бойлера, така че планката да мине над болтовете и просто окачаш на тях, без да минават през планката.
icemans - специалист
Хм! Аз такава опция не видях на самата планка. Тя няма канали през които да ми не болта,както ми беше стария Термолукс (и Елдом са така). Има само отвори в самата планка през които трябва да мине болта. Не намирам и снимка е нета на подобна планка, че да видим дали говорим за едно и също.
Тани - модератор
Лазар има предвид да качиш цялата планка над болтовете без да се съобразяваш с отворите!
  • 1
  • 2

Тема "Монтиране на бойлер Tesy" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: