Къщата, която ремонтрам е с гредоред и дюшеме. Определих мястото където ще се разположи банята, върху слой от 2 см фибрам положих кофражен шперплат и го захванах за всяка дъска с винтове на няколко места така че да стане монолитна структура. Направих отвори за канали, положих арматура (2 по 10 мм)от край до край, които да стъпват върху зидовете и отгоре арматурна мрежа. На местата където имаше потенциален контакт с дюшемето предварително положих найлон. Сифоните стъпиха върху шперплата (не се усетих че мога да ги вкопая 2-3 сантиметра).Отлях бетон, който покрива мрежата с около 2 см и сега съм го оставил да съхне. Замазката, която предстои да направя трябва да определя наклоните на пода в банята(логично).
Въпроса е:
Тъй като при сифона нивото, което трябва да се догони е около 3см, а в периферията може би 5-6 възможно ли е да ползвам перлит ( или нещо подобно) като пълнител с цел да олекотя конструкцията? Знам че той нарушава якостните качества на циментовия материал, но до каква степен това според вас ще се отрази в тази ситуация?
Въпроса е:
Тъй като при сифона нивото, което трябва да се догони е около 3см, а в периферията може би 5-6 възможно ли е да ползвам перлит ( или нещо подобно) като пълнител с цел да олекотя конструкцията? Знам че той нарушава якостните качества на циментовия материал, но до каква степен това според вас ще се отрази в тази ситуация?