• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
hhristov - специалист
Мога ли така да свържа лирата в банята

Прикачен файл

75417_L.jpg
75417_L.jpg (38.78 KиБ) Видяна 9959 пъти
vesel - специалист
Моята е точно така вързана.
strelec - специалист
hhristov написа:
Мога ли така да свържа лирата в банята
Привет!
Както си поискаш така може да я свържеш. Според мен по-прегледно ще е, ако е свързана в двата долни края. Моята е така - работи и изглежда мн.добре.
novgradski - специалист
...не само че можеш ,...но е и по-ефикасно, отколкото "по-красивото"(двете отдолу) :)...(без да се заяждам,което ти е предложил колегата-също "може")
hhristov - специалист
По-красивото при мен ще стане по-грозно, защото старата лира беше правена от 2 тръби и разположението на тръбите е вход горе - изход долу. Благодаря Ви.
strelec - специалист
novgradski написа:
...не само че можеш ,...но е и по-ефикасно, отколкото "по-красивото"(двете отдолу) :)...(без да се заяждам,което ти е предложил колегата-също "може")
Колега, прав си, че този начин е по-ефективен, но за лира и малки радиатори на практика не е от значение. Виж за по-големи радиатори е задължително, макар, че някои правят и изключения.
Здравейте и от мен. Аз също се интересувам каква е практиката за свързване на лирата в банята?В къщи също съм я свързал на кръст но навсякъде гледам че са свързани от долу.Сега ще ходя да свързвам една (доста голяма)и честно казано се двоумя как да я свържа.Бих помолил за съвет за което благодаря.
grants - специалист
Колеги здравейте. Имам проблем с една лира и ми е нужен съвет. Знам че схемата на свързване не е правилна, но просто нямаше друг начин да станат нещата. Ето я и нея
Изображение

Сега и малко пояснения по нея - бойлера е на таванския етаж над апартамента и тръбите от колекторите ходят до там, на входа на серпентините на бойлера сложих тедки и от там надолу Т и С вода към лирата.
Системата я пуснахме миналата година и работеше, имах опасения дали ще топли бойлера но всичко беше точно и с бойлера и с лирата. Преди седмица обаче лирата спря да се топли, като гледам идва топла вода до входа й, но не иска да превърти през нея. Надух системата, обезвъздуших я, оставих само кръга на бойлера и лирата да работи към камината и тогава се затопли малко. Като включих останалите кръгове пак не иска да превърти вода през нея :?
Та малко ми е странна тая цялата ситуация, миналата година всичко работеше точно, какво му стана че спря изведнъж незнам. Възможно ли е да се е запушила самата лира и да иска повече дебит, за да превърти или просто кривата схема е причината ?

Поздрави !
gnt69 - майстор
grants написа:
Системата я пуснахме миналата година и работеше, имах опасения дали ще топли бойлера но всичко беше точно и с бойлера и с лирата. Преди седмица обаче лирата спря да се топли,
Щом като е работило нещо се е променило. Например чистил ли си филтъра на помпата. Също така един притворен кран преди бойлера би свършил добра работа. Секретния кран на лирата може да се погледне. Скоростта на помпата може да се увеличи. :partyman:
  • 1
  • 2

Тема "Лира за баня свързване" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: