• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
maxuel82 - специалист
Какво ще кажете за тази телоподавка - http://www.ebay.co.uk/itm/Style-Turbo-M ... 2220756984 има и други подобни за нищо пари :-D пише че работи без газ т.е. да разбирам ли че не и трябва бутилка с СО2 :?
bigdragon - майстор
maxuel82 написа:
Какво ще кажете за тази телоподавка - http://www.ebay.co.uk/itm/Style-Turbo-M ... 2220756984 има и други подобни за нищо пари :-D пише че работи без газ т.е. да разбирам ли че не и трябва бутилка с СО2 :?
ДА
Използва специализирана тел, отделяща газ при горене на дъгата.
Нещо подобно на дълъг, навит на макарата обмазан електрод или тръбна тел с флюс, който се подава от телоподаващото устройство...

Може да работи и като обикновен СО със стандартните консумативи.
8180 - майстор
А тези специални телове дали се намират тук и на разумна цена?
Гледам за алуминий и неръждавейка споменават.
bigdragon - майстор
8180 написа:
А тези специални телове дали се намират тук и на разумна цена?
Гледам за алуминий и неръждавейка споменават.
Например това:http://www.elektrik90.com/index.php?itemID=204
maxuel82 - специалист
Благодаря ! Значи да си я купувам :) Купих си и соларна маска (тие дето се затъмняват автоматично)от ибей и съм страшно доволен :idea:
lov - майстор
И после ти излиза златна заварката с такава тел. Всъщност тя не е обмазана а е тръбичка в която е флюса. За алуминий и неръждавейка да не говорим относно качествата на заваркъта а за цената на такава тел не ми се и споменава.
Ако все пак си успял да си го поръчаш мога да те успокоя че лесно се преправят за работа с обикновенна тел и въгледвуокис. Ръкохватката на шланга си има механичен клапан за газ които в случая не се използва. Отдавна си играх с такъв даже и мъркучето за газ не си бяха спестили и си стоеше в шланга.Даже добавихме едно вентилаторче за принудително охлаждане на трафа и си стана превъзходна тенекиджийка. :lol:
Любопитен съм как ще я поръча, като човека изпраща само до Великобритания, а и да праща разходите до бг ще са колкото цената на устройството. Но това е мое мнение. Сподели все пак какво е станало. ... интересно е като вариант и аз се интересувам! Успех!
lov - майстор
Не погледнах как стои въпроса с доставката а и има вероятно и други продавачи.
А и винаги има варианти които са елементарни за хора често търгуващи през интернет.. Винаги можеш да се договориш с продавача допълнително за доставка до България. И другия вариант поръчваш си я до адрес на някой приятел там и после си плащаш транспортирането до България. Има доста които правят такава услуга с микробуси. Последно цената беше паунд за килограм.
Chefo77 - майстор
Ако търговецът не ползва някакви отстъпки и съответно не е отбелязал БГ като дестинация, да си вземеш машина оттам е равносилно на харакири. Последните трима, които попитах колко ще ми струва доставката на машина за домашен сладолед (5.6 кг) до България, ми отговориха между 33 и 40 паунда. При цена 10-12 паунда за машина, леко не си струва :)
А Емпреса и Бритс вземат 1.2 паунда на килограм, Еконт са още по-скъпи...
Просто си направи преценката - дали си готов да платиш поне + 120 лева за машината.
  • 1
  • 2

Тема "Телоподавка от EBAY" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: