Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
5kof - специалист
Здравейте! Имам подземен гараж, който за жалост последната зима протече. На тавана е и единствената му лампа за осветление. Искам да преместя осветлението на стената и след това да мисля за някакви варианти за ХИ, или нещо друго като втори покрив . Таванът на гаража е лют кечаджийски цимент. Малките скобички за кабел с гвоздейте за бетон въобще не влизат. Много моля, дайте съвет как да укрепя кабела за тавана, за да стои стабилно на стената. Ще бъда благодарен на всякакви мнения и предложения. Благодаря предварително!!!
ПП: Снимков материал не предлагам, защото мисля, че казусът е разбираем и с по-горното описание - прошение.
докера - специалист
Перфоратор или по-ячка дрелка с ударен механизъм , дюбели 6 или 8 мм и антигронови скоби е най-елементарния начин.
Има и по-модерни начини - например с такива или подобни скоби ... Изображение
Има и такива направо с дюбел на тях ..... Абе въобще има разнообразие .
Но с пробиването най-вероятно няма да се разминеш .... :wink:
valentino76bs - майстор
Кабелни пвц канали или скоби/каквито и да са/,но както е казал колегата по нагоре без пробиване няма да стане.
cybersas - специалист
Аз при мен го лепнах с няколко топки теракол, докато не си завърших хидроизолацията (2 год - сиромашия) - не мръднА :) Даже от влагата кеф му ставаше :)
Цецо - специалист
В кабелна кутия залепена с двойно залепваща монтажна лента . Бързо и без дупчене.
vk - специалист
Виж и с това лепило на Henkel , мисля че ще стане. Цената му обаче е около 10.50 - 11.00 лв. На няколко точки хващаш кабела .
Изображение
lz1tar - специалист
Може и с канокулит,точица и тем подобните му моментни лепила

Тема "захващане на кабел за бетон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: