Мечтата на всяка домакиня
gstoychev - напреднал
Здравейте. Търся вашето мнение понеже ми предстои ремонт. В момента в кухнята пода е на плочки, които преминават в коридора. Искам да сложа ламиниран паркет обаче вариантите са два:
1. Махам плочките и се мъча да изравня пода преди ламината
2. Слагам ламинирания паркет върху плочките, което ми е далеч по-лесно, но ще се получи близо 1см разлика с коридора. Как да направя прехода?

Ще се радвам на всички съвети.
Тани - модератор
С преходна лаисна. Тя трябва да остане точно под вратата между двете помещения, за да не се вижда от нито едната страна , при затворена врата!
Примери:
http://europrofile.biz/%D0%BF%D1%80%D0% ... %D0%B8.htm
gstoychev - напреднал
Ей супер! Не знаех, че могат да покрият такава голяма разлика. Този сайт и снимковия материал към него са много добри! Благодаря.
SoWhat - специалист
И най-вероятно ще трябва да се подреже вратата, ако има такава.
gstoychev - напреднал
Да и това ще се прави. То тъкмо ги сложихме чисто новички та поне имам координати на човек с фрезичка да дойде да помогне.
Svezar - специалист
И ние скоро правихме подобно упражнение ,но като си представих как ще се спъват хората като влизат по стаите /за курортен апартамент става въпрос/ от по-ниския със 1см коридор прежалихме още пари и изравнихме нивата със нови плочки върху тези в коридора въпреки че те си бяха добри :mrgreen:
caribi - специалист
1 см. разлика между двете нива, при което е замаскирано с преходна лайсна и въпреки това хората се спъват? :weedman: :rock: :rock: :goodman: :goodman: :partyman: :drinkers: ама моля грижете се за здравето си !
desem - специалист
Ако не ти е късно, да споделя.
Скоро правихме подобно упражнение в холо-кухнята.
Налично:
Ламинат в хола, с преход чрез лайсна към "трапезарията" - гранитогрес с ламинат отгоре и стигаше до кухненските шкафове - разликата между двете нива на ламината.
След различни варианти какво да правим накрая изкъртихме гранитогреса и го оставихме само под шкафовете.

caribi, някои хора не харесват различни нива или се спъват. Аз се дразня от самата преходна лайсна - не я сложих, дори при равни нива.

Тема "Ламинат върху плочки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: