Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
i486 - специалист
Нормално ли е съдомиялна да се включва сама (някакво пълнене)? Копчето (i) е изгасено и няма никаква светлинна индикация. По някое време започва пълнене... Не знам какво трябва да следва, защото я изгасих. Дали е дефект или някаква процедура по самообслужване?
todortv - майстор
i486 написа:
...По някое време започва пълнене...
Да не би да е изпразване?
А, ти от къде я изгаси?
Chefo77 - майстор
Моята 10-ина минути след приключване на цикъла изхвърля някаква остатъчна вода, без значение дали съм я спрял от копчето, дали съм отворил вратичката или си стои сигнализацията за край на програмата.
i486 - специалист
todortv написа:
i486 написа:
...По някое време започва пълнене...
Да не би да е изпразване?
А, ти от къде я изгаси?
Изгасих я като извадих щепсела. Иначе не беше работила 1-2 дни, стои с изгасено копче без никаква индикация и в един момент нещо се "размърдва". Дали пълни или изпразва не знам, но циркулира някаква вода. Миналата седмица пак имаше подобна случка, но по едно време решихме, че едва ли не не се е случвало :) Не знам дали не откача нещо управлението вътре - ако е нормална процедура, ок. Но трябваше поне една точка да направят да светне/мига, да се вижда обратна връзка. Още по-добре надпис на екрана нещо.
Gnus - специалист
Ако е изгасена от контакта, не може да изпразва. Но може да пълни, ако по подходящ начин е повреден входящият вентил.
i486 - специалист
Gnus написа:
Ако е изгасена от контакта, не може да изпразва. Но може да пълни, ако по подходящ начин е повреден входящият вентил.
Като се изгаси от контакта спира да прави каквото прави. Проблемът е, че като стои нормално включена в контакта и изключена от копчето си - се задейства самоволно.
lov - майстор
Колегата ти е споменал по горе че може да изхвърля вода. Попадал съм на схемно решение с такава функция. Тоест независимо дали е свършила програмата и е изключена от копчето както се изразяваш ако има остатъчна вода помпата автоматично се включва за да я изхвърли. Един вид защита срещу течове и наводнения. Тъй че вероятно попадаш в тази графа.
todortv - майстор
Или ако има слаб теч се задейства Аква стоп, което означава включване на
дренажната помпа.

Тема "Съдомиялна (AEG 52850) се включва сама" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: