Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
Фитилчо - майстор
Здравейте майстори и не толкова на Климатиците :wink:

Имам един такъв въпрос:

Искам да си монтирам климатик с твърди тръби между двете тела - това възможно ли е? :?:

Защо тези тръби не се използват при климатичните системи ми е интересно, технически не е възможно, много снадки се получават или просто ви е по лесно да ги работите?

Благодаря много за отговорите предварително !

Поздрави, Ники
al4o - специалист
Дефинираи твърди тръби и защо не с медни :)
ESPACE - майстор
Под твърди тръби питащия вероятно има предвид такива от твърда мед. Ами сигурно трябва да си мазохист да ги използваш, никакво предимство не виждам.
Ако пък визира тръби от друг материал просто няма какво да се коментира.
Фитилчо - майстор
Да за медни тръби твърда мед имам предид.
С мек припой се запояват като песен :wink:

Факт е, че имам 30 метра ПРАВО трасе между телата и е закопано в земята(то си става като водопровод, само дето ще минава фреон :lol: ) и по 2 стават 60 метра, а разликата в цената на тръбите е в ПЪТИ и умножено по 60 на 22мм тръба .... става баснословна сума разликата :|

От там идва питането... и въобще главоблъскането :finga:

Кажете мнение, ще стане ли, или глупости мисля колкото да не заспя.
Последна промяна от Фитилчо на пет май 02, 2014 12:39 pm, променено общо 3 пъти.
Фитилчо - майстор
al4o написа:
Дефинираи твърди тръби и защо не с медни :)
Медни де, но твърди щото разликата в цената е в ПЪТИ :?
VLADO66 - майстор
Ако искаш да ги пазиш ги сложи в PEHD тръби.
agj - майстор
Фитилчо написа:
Да за медни тръби твърда мед имам предид.
С мек припой се запояват като песен :wink:

Факт е, че имам 30 метра ПРАВО трасе между телата и е закопано в земята(то си става като водопровод, само дето ще минава фреон :lol: ) и по 2 стават 60 метра, а разликата в цената на тръбите е в ПЪТИ и умножено по 60 на 22мм тръба .... става баснословна сума разликата :|

От там идва питането... и въобще главоблъскането :finga:
ю
Кажете мнение, ще стане ли, илию глупости мисля колкото да не заспя.
Ще стане!
Фитилчо - майстор
VLADO66 написа:
Ако искаш да ги пазиш ги сложи в PEHD тръби.
Ноера е да стоиме евтино. Слагам ХУБАВА изолация, увивам ги във вата обилно и ги закопавам в земята :razz:

Няма от какво да ги пазя, освен от механични наранявания. Медта е на практика вечен материал. Няма корозия, само потъмнява, хваща патина и дотам.

Ще си направя и водопровода с тях !!! Цената е по евтина от полиетилена.

agj написа:
Ще стане!
Благодаря ти !

Ако някой смята обратното, да го обсъдим.

Медните тръби в Англия са 7 паунда 4 метровка на 22 мм 1 мм стена :finga: ай ся смятайте кангалната на 22 мм колко е :rolleyes: и умножете по 60 :wallbash:
VLADO66 - майстор
В земята вата [-X -ще се напои и ще си загуби свойствата.Друг неприятен момент е изпитването за пропуски-трябва да измислиш как ще стане.
Фитилчо - майстор
Е ще го тестваме преди да го закопаеме естествено. Ще го надуем цялото трасе под земята за да видим как е :wink:

Ще му направя тогава кутия от стиропор :?

Тема "Въпрос към знаещите: Твърди тръби за монтаж на климатик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: