Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
raiderss - напреднал
Няма да се впускам в подробности, но отново правих нещо за първи път и без никой да ми помага. Така или иначе който майстор беше в апартамента, той не си остави малко или много ръцете, та се заех с тази задача!
Първо, това е комин в хола на панелно жилище, имало е гипсова шпакловка която премахнах до здрав панел или някакви специални тела от бетон. След това изчистих колкото е възможно и грундирах с боро контакт, не можах да намеря бетон контакт, но мисля, че и това свърши работа.
Камъка го купих от баухаус, както и гъвкаво лепило което било подходящо точно за такива неща. Не стана перфектно, но все пак това е камък с неравна повърхност и за мен изглежда добре, ъглите беше малко трудно да се напасват, затова съм редувал и застъпвал шахматно, а самите пролуки и дупки ги запълних пак с лепилото.
Оформянето беше малко неприятно, нямам машина с водно рязане, а само флекс с диамантина, но мисля, че и това свърши работа, като тази операция я правих навън. Розетката беше оставена нарочно, просто един ден може да я използвам за мобилен климатик или по друг начин за проветрение и вентилация, иначе без нея щеше да е по-красиво и завършено като визия.
Мисля, че камъка е здраво залепен, въпреки, че не претендирм дали това е правилния начин на лепене и се надявам скоро да не се налага да го махам!

Прикачен файл

DSC_2814.jpg
Това е пради да се захвана с комина.
DSC_2814.jpg (114.94 KиБ) Видяна 3145 пъти

Прикачен файл

DSC_2838.jpg
Изчистена шпакловка до панел.
DSC_2838.jpg (105.68 KиБ) Видяна 3145 пъти

Прикачен файл

DSC_3042.jpg
DSC_3042.jpg (95.88 KиБ) Видяна 3145 пъти

Прикачен файл

DSC_3043.jpg
DSC_3043.jpg (100.57 KиБ) Видяна 3145 пъти

Прикачен файл

DSC_3044.jpg
Нареден до половината, като все пак на ден слагах по 4 реда само!
DSC_3044.jpg (100.16 KиБ) Видяна 3145 пъти
raiderss - напреднал
И още 5 снимки.

Прикачен файл

DSC_3045.jpg Сухо нареждане, да видя как ще се пасне камъка цветово, доколкото е възможно, избора не е голям.

Прикачен файл

DSC_3052.jpg Това е лепилото.

Прикачен файл

DSC_3053.jpg
Само това имама за бъркане.
DSC_3053.jpg (111.5 KиБ) Видяна 3144 пъти

Прикачен файл

DSC_3177.jpg
DSC_3177.jpg (102.34 KиБ) Видяна 3144 пъти

Прикачен файл

DSC_3178.jpg
И почти завършено, просто не е изчистено.
DSC_3178.jpg (102.94 KиБ) Видяна 3144 пъти
vaseto89 - специалист
Много добре изглежда :)

Ето го и моя вариант :rolleyes:

Прикачен файл

DSC_0204.jpg

Прикачен файл

DSC_0200.jpg
bagera1 - специалист
Добре сте се справили, много уют се създава така. Колко струва кв.м. Че за спалнята съм набелязал една стена
raiderss - напреднал
Между 40-60лв., мисля, че аз го взех за 60лв./кв., но има и доста по-скъпи, така или иначе в големите хипер маркети това предлагат, ако се търси нещо по-специално като вид, размер и цвят на камъка си трябва търсене в специализираните за това места. Но за 2-3кв. и един панелен комин, мисля му стига и аз съм доволен! Все пак нещо такова исках като визия да се получи, макар да имаше и с по-големи размери, но са по тежки и реших, че за малко пространство няма да е практично.

Тема "Облицовка с камък" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: