Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Martins - специалист
Здравейте,
Монтирах на скоро една етажерка. Дупките са в плътна тухла. Използвах дюбели Ф10 80mm. Като натягах ми направи впечатление, че не се натяга здраво, а винта продължава да се върти меко при крайно навито положение. Тоест според мен дюбела не опира плътно в дупката. Като дърпам няма изваждане, но все пак си мисля нямаше ли да е по-добре при поставяне на дюбела да уплътня с някакъв химически анкер. Примерно на Момент CF900 или CF850. Някой има ли опит с подобни операции?
stiv1961 - майстор
Ето я технологията при ползване на химически анкер
http://www.misiamoiatdom.com/356-%D1%85 ... 0%B8%D1%8F
Martins - специалист
При мен случая е, дали да преправя нещата уплътнявайки дупката с химически анкер. Според мен проблема е, че дупката е станала малко по-широка, винта не си прави плътна резба в дюбела и затова превърта при силно навиване.
stiv1961 - майстор
Чак химически анкер мисля не е необходим. Може с монтажно лепило от рода на Момент фикс, по-евтино е.
http://www.mikimak.com/?function=detail&id=10684
ESPACE - майстор
Навий по-дебел винт.
EDI - майстор
Няма нужда от химическо анкериране и според мен.С монтажно лепило, силикон и други подобни резултата е добър, ползвал съм всякакви варианти според наличния отворен флакон с материал.Дори с Ц200 става.Има вариант и със слагане на клечка/и за зъби в дупката на дюбела и последващо завиване, също върши работа.варианта с по-дебела видия също е добър.
Martins - специалист
Благодаря Ви за многото идеи. Да, най-лесния начин е с по-дебел винт. Проблема е, че използвах максимално дебелия позволяващ да премине през металната шина на етажерката. Сега по дебел няма как да премине. Дали става не в дупката на дюбела, а в самия дюбел да сложа някакъв материал и после да навия винта? За да сложа нещо между дюбела и стената трябва да преправям всичко, защото съм ги замазал с гипс.
EDI - майстор
И така става, може да се шприцва в отвора.После като завиваш, материала прониква през отворите на дюбела и прилепва и към стената.
tarlyo - специалист
Набий плътно клечка (издялана от дъска, примерно) в дюбела и стягай. Няма мърдане, щом е плътна тухла.
iivanov - майстор
Оо, редовно имам такива проблеми у дома. Шприцоваш нещо на циментена основа и докато е меко, слагаш дюбела. Става по–здраво и от околната стена. :-D

Тема "Монтаж на дюбели с химически анкер" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: