Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
seeker - специалист
Здравейте, след немного чудене и търсене на причина разглобих кухненски аспиратор Елит. Освен за профилактика и зачистване на мазнините, исках да разбера откъде се получава силен шум и вибрация на по-висока степен на моторите (2 бр.). Оказа се, че са счупени ушите на капаците към които са прикрепени електромоторите (и на двата). Явно самата пластмаса е кофти качество, направена да даде фира следгаранционно. Въпросът е дали да се занимавам да я лепя тази пластмаса, с какво евентуално, или да търся нови такива капаци (откъде)?
Ето за кое става дума: http://www.4asti.eu/popup_image.php?pID=119469
griffin - майстор
Какво се крепи на тия уши та вибрира?
Ако имаш допълнителен винт там при ушите както ми се струва може да добавиш санитарен силикон да стегнеш с винта и после като изсъхне да изрежеш излишъка и ще се получи като гумен тампон около ушите :)
seeker - специалист
griffin написа:
Какво се крепи на тия уши та вибрира?
Ако имаш допълнителен винт там при ушите както ми се струва може да добавиш санитарен силикон да стегнеш с винта и после като изсъхне да изрежеш излишъка и ще се получи като гумен тампон около ушите :)
Електромоторите се крепят на тези пластмаси с по две шпилки, самите уши на пластмасата са счупени. После ще снимам проблемните участъци.
seeker - специалист
Прикачен файл:
DSC_0772.JPG
Прикачен файл:
DSC_07731.jpg
Прикачен файл:
DSC_07741.jpg
griffin - майстор
Лелее бая са строшени, ако ти се занимава може да опиташ да залепиш с епоксидна смола ушите.
seeker - специалист
griffin написа:
Лелее бая са строшени, ако ти се занимава може да опиташ да залепиш с епоксидна смола ушите.
Ами залепих ги с полиуретан, сив, от саламите. Но не очаквам да се получат нещата. Като вариан предвиждам да пусна върху целия пластмасов капак ламаринена лента, но ще трябва да сменя болтовете на моторите с по-дълги.
griffin - майстор
Ами ако ти се занимава може да пробваш следното почисти колкото е възможно по добре детайлите от остатъци от това сивото и ако има осенъци от старата пласмаса сложи малко каноконлит. Като засъхне самия детайл там където е отчупено сложи малко каноконлит и поръси с сода, би трябвало лепилото да се втвърди веднага. Така може да натрупаш материал на слабите участъци и да го укрепиш.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=CjLptQxvQl8[/youtube]
Едно клипче за по лесна ориентация :)
seeker - специалист
griffin написа:
Ами ако ти се занимава може да пробваш следното почисти колкото е възможно по добре детайлите от остатъци от това сивото и ако има осенъци от старата пласмаса сложи малко каноконлит. Като засъхне самия детайл там където е отчупено сложи малко каноконлит и поръси с сода, би трябвало лепилото да се втвърди веднага. Така може да натрупаш материал на слабите участъци и да го укрепиш.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=CjLptQxvQl8[/youtube]
Едно клипче за по лесна ориентация :)
Не съм сигурен дали каноколит ще издържи на вибрациите на това място. А със сода за хляб как действа? Пробвал съм с пепел от цигара, каноколита става като армиран. Сега видях резултата с полиуретана-плачевен е, язък за чакането.
pansim - майстор
Каноконлит + сода за хляб става доста здраво!
Пробвал съм нееднократно за различни цели.
Има шанс да се получи - пробвай, не е скъпо, нито изисква чакане.
seeker - специалист
pansim написа:
Каноконлит + сода за хляб става доста здраво!
Пробвал съм нееднократно за различни цели.
Има шанс да се получи - пробвай, не е скъпо, нито изисква чакане.
Благодаря за съветите, но ми писна да чакам и взех че смених крепежните болтове на моторите с по-дълги, и върху пукнатите места сложих широки шайби и така. Съжалявам че не снимах цялата тази церемония, но ако някой има същия зор, да пише, ако се налага пак ще разглобя аспиратора :) Още веднъж благодаря на отзовалите се!

Тема "Счупен капак на електромотор на аспиратор Елит" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: