• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Kondor1 - специалист
Имаме врата (щора) на гараж с ел. мотор за вдигане/спускане. Проблемът е, че дистанционните се износиха - едното съвсем не става, другото работи, но с няколко натискания, които понякога са доста много и е малко в риск съвсем да не може да се вдигне/спусне. Дистанционното е като лявото на тоя клип, поне на външен вид:

Не знам доколко стандартна е платката за управление и дали я има като схема някъде. Идеята е дали може да се изкарат кабели и отварянето/затварянето да става с копче по кабел, а не дистанционно. Има съседно помещение, където да се сложи жичното управление. Другият вариант е ново дистанционно, но изглежда има доста модели, които на външен вид са подобни, но реално може да не са съвместими. Знам че хвърлям доста непълна и мъглява информация, но идеята ми е ако някой се е занимавал с врати на Rollplast и ако са сравнително стандартни може да каже просто решение.
plamen6703 - майстор
Най-доброто решение е нов пулт за дистанционно от фирмата производител "Ролпласт", другото с окабеляването е окепазяване на вратата и връщане назад във времето :wink: ! :partyman:
nikolov333 - майстор
Има и по съвременни комбинации от варианти с управление от телефон и дистанционно управление .например това. US $17.86 17%OFF | RF Bridge User Guide WiFi-433HZ Wireless Smart Home Hub Curtain Blinds Garage Door Remote Controller
https://s.click.aliexpress.com/e/cN0m7xq0
iliya_i - майстор
Този клип не знам от къде го намери, но се обучава приемника на дистанционното а не предавателя! Ако пазиш инструкцията - би трябвало да пише. Под капака на приемника има бутонче.
Виж тази тема: viewtopic.php?f=41&t=40528&start=10
hidrazin - майстор
нед мар 31, 2019 3:50 pmKondor1 написа:
... едното съвсем не става, другото работи, но с няколко натискания, които понякога са доста много ...
А батериите вътре сменял ли си ги?
Това второто дето още работи с много натискания - класически случай за прецакани бутони вътре.
Сменят се. Могат да ти го оправят в най-близкия ТВ сервиз или друг дето имат поялник. :-D
С дистанционното отиваш при някой ключар или фирма дето се занимава с автоаларми.
Ще ти направят колкото искаш копия на дистанционното на приемлива цена.
Потърси ТУК
Ако потърсиш Ролпласт - или ще ти одерат кожата, или ще те убедят да смениш цялата врата с нова.
нед мар 31, 2019 4:10 pmnikolov333 написа:
Има и по съвременни комбинации от варианти с управление от телефон ...
Детинщини някакви... И кофти решение.
нед мар 31, 2019 5:12 pmiliya_i написа:
Този клип не знам от къде го намери, но се обучава приемника на дистанционното а не предавателя!
Ще го обучиш (евентуално) ако е на същата честота и същия или подобен модел - не ми се обясняват подробности...
Правилния начин е да си изкопираш оригиналното като програмираш ново дистанционно.
За целта трябва да се види на каква честота е и дали е с постоянен или скачащ код.
:partyman:
nikolov333 - майстор
Проблема с многото натискания, може да е и от лош контакт на батерията в "леглото", дефектирало копче, слаба батерия или смущения около приемника, а тия проблеми ги няма при "детските" устройства управлявани с телефон през wifi, но пък те имат други, за сметка на това. Плюса им е, че се управляват локално и отдалечено, което се налага по-някога.. Има варианти за управление с RFID чип, но се ползват главно за бариери и евтините не са удобни ако четеца им е с къс обхват а с далечния са чок пара.. :-D
plamen6703 - майстор
Нов пулт за дистанционно "обучен" е от порядъка на 35 лв. моята врата на гаража е с дистанционно на честота 868 MHz.
Старият пулт го настъпих /миналата година/ неволно и счупих, новият пулт "обучен" ми струваше 33.60 лв. голяма "скъпотия" :cool: ! :partyman:
hidrazin - майстор
Необучено ремоте в диапазона 280 - 868 MHz е на една и съща цена - 10-15 кинта.
Обучаването е половин цигара време и една ръка (другата държи цигарата). :-D
Kondor1 - специалист
нед мар 31, 2019 5:52 pmhidrazin написа:
А батериите вътре сменял ли си ги?
Това второто дето още работи с много натискания - класически случай за прецакани бутони вътре.
Сменят се. Могат да ти го оправят в най-близкия ТВ сервиз или друг дето имат поялник. :-D
Батерията е сменена. Копчето вътре не би трябвало да е проблем, защото в разглобен вид като цъкам директно бутончето се отваря/затваря без повторения. Сложното става като се затвори кутийката и натискането тръгне от външния бутон -> през гумата отдолу -> до реалното копче.

Ето някакво примерно дистанционно на народни цени, но как мога да съм сигурен, че ще е съвместимо?
https://www.ebay.co.uk/itm/Garage-Door- ... 2583375522

Иначе вярно, че е странна идеята на клипа да копират какво предава дистанционното вместо да го обучат спрямо предавателя. Имах дистанционно за телевизор, което пак копираше кодовете от друго дистанционно - уж става, ама не съвсем. Примерно натискаш усилване, държиш копчето докато другото запише и то запомня няколко импулса за усилване вместо един.
hidrazin - майстор
Не можеш да си сигурен защото не знаеш какво е твоето.
Вариантите за решение вече съм ги писал по-горе.
  • 1
  • 2

Тема "Ел. врата на гараж / Rollplast" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: