Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
mici - специалист
След две операции вече не мога да влизам във ваната, твърде ми е висока и ми е опасно. Налага се тотален ремонт на банята с премахване на ваната и оформяне на душово пространство със стъклена(?) преграда или поне завеса. Но в момента не мога да осигуря такава инвестиция. Мисля само да премехна ваната, която е метална с изградена с итонг основа. Отдолу е замазката върху плочата, а отстрани,под нивото на ваната - измазани стени, иначе останалата част на банята си е с фаянс и теракота. Има ли някакво решение за временно ползване(докато осигуря средства), като да залепя на пода и стените (там където е била ваната) някаква мушама или линолеум, които да изолират от вода стените и пода? Или да се измаже допълнително с водонепропускваема мазилка или замазка? Знам, че ще е грозно, но поне да е функционално за известно време.
MamaMy - майстор
Много зависи от това какво ще се разкрие след премахване на ваната. Има ли плочки на стената зад нея и разни такива. Ще трябва все пак да се инвестира известна сума и да се търси помощ от приятел. Няколко снимки ще кажат много повече неща. Сифоните например как са? Трябва ли да се слага сифон на мястото на ваната или да се затапва канала. Наклоните как са?
Грубо от мен: Замазка цимент и пясък до нивото на останалите плочки. Сложете и добавка за водоплътност. Изпердашете замазката максимално гладко като спазите наклоните. Изравнете и стените със същия материал. Като изсъхне хубаво една блажна боя с подходящ цвят ще свърши работа. Такива селски бани караха с години на времето. Вместо добавка слагаха водно стъкло. Ако искате докато е прясна замазката може да си "нарисувате" издълбаете фуги с формата и размерите на околните плочки. Ако уцелите и цветовете може да стане почти като истинско за минимални пари.

Тема "Премахване на вана" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: