Връзката между 2 свята
Здравейте,

имате ли представа как се наричат пластмасовите елементи държащи стилажите в рафтовете за обувки

Изображение

и естествено откъде могат да се купят.
Механизъм за шкаф за обувки.Има ги във всеки уважаващ себе си магазин за мебелен обков и аксесоари.
това включва ли Практикер и Мосю Бриколаж
не :|
Не знам защо точно питаш - ще сменяш счупени такива или ще правиш нови такива шкфчета. Ако е второто тези пласмасови боклуци ги забрави. Проблема им е, че са произведени от незнайна смес от различни пластмаси, при което изделието което се получава е много крехко и бързо старее. Така, че направи си ги от ПДЧ или там какъвто материал са ти шкафчетата. Ако е първото погледни на т.нар. "механизъм" дали има маркиран знак от каква пластмаса е прозведен и разни други обозначения - кога е произведен детайла , та даже и производител. Това до голяма степен говори за качество.
:? хмм.. не знаех че трябва да се впускам в такива детайли за точно тези елементи...но щом се налага. Идеята е ние сами да си ги правим шкафчетата А иначе съществуват ли и метални такива. Ако няма метални, то поне има ли магазин който да продава по-недеждни пластмасови (които да изкарат по-дълго време). Нещо не ми се занимава да търся къде да си изработвам такива.
от larana » чет мар 06, 2008 2:09 pm
За тези елементи ме "светна" човека, който ми прави кухнята и коридора и тогава се замислих, защото пък аз се занимавам с пластмаси - защо пластмасовите са боклуци. За метални незнам, според мен няма, защото биха били неконкуретноспособни ( :-D ) на пластмасовите от към цена, но пък знаеш ли, може и да има. Ако пластмасовите елементи са направени както трябва няма да има проблеми. За съжаление немога да ти помогна дали това което се продава по-големите вериги е качествено, че съм от Смолян и ми идва малко далечко да проверя.
някой да знае дали се продават такива в Кент Импекс на Черни Връх ?
от wizli » нед окт 11, 2009 10:20 pm
fichtenweg написа:някой да знае дали се продават такива в Кент Импекс на Черни Връх ?

ДА
от maroka » пон окт 12, 2009 8:05 am
Тоя тип механизми се продават почти навсякъде.
Ако искаш обаче по-рядко да ги подменяш отиваш в Продиз, или МАЕТ. В зависимост от дълбочината шкафа са единични и двойни.
Наистина се чупят често: при претоварване поддава захващането на механизма, по често обаче се откъртва стопера.
Ако имаш едни 35 см дълбочина си направи обикновено шкафче с отваряеми врати на панти - много по-функционално е.
Ако нямаш тази дълбочина си купи въпросният механизъм, но го използвай само като елемент за държане на обувките. Вратата пак я правиш на панти (клапваща), като ограничаваш да се отваря колкото искаш посредством ножичен механизъм.
от LZ » пон окт 12, 2009 11:07 am
Като си правих едно антре и аз се бях загледал в тези механизми. Направих шкафчетата с механизми на Хефеле от Продиз и след една седмица го изхвърлих този шкаф и си направих обикновен с вратички. Проблема е, че като се напълни с обувки, те започват да тежат (бях сложил тройни) и като минаваш покрай него е достатъчно леко да го бутнеш и той автоматично се отваря, което е много досадно. Това не се забеялзва в магазина, къдетео шкафчетата са празни. А и не намирам да са толкова практични. Но това си е мое мнение, просто споделям собствен опит.
направете си носещите елементи (или както им казвате - механизми) от ламиниран паркет. на оста за въртене сложете някаква втулка. може да се отреже от тръба. набийте такава втулка както на механизма, така и в страницата на шкафчето.
пробвано е! резултатът е много добър.

LZ, зкрепи двойни магнитни шнапери от двете страни на всяка врата и проблема ти е решен.
Привет,

Може ли някой да даде няколко съвета за основни неща, които трябва да се имат в предвид/спазят при направа на такъв тип шкафче, ако може и да са подкрепени със снимки ще съм много благодарен, че съм си купил 6бр. двойни механизми и мисля да се пробвам да направя 2 шкафа с по 3 вратички за вилата.

Поздрав!
Мен също ме интересуват тези механизми. Може ли някой да каже къде могат да ми изработят плоскостите, които носят обувките? Или поне колко милиметра трябва да са дебели?
На мен ми се върти една идея в главата - да ползвам парчета от ламинат за плоскостите, които носят обувките или да изрежа парчета от някакво OSB.
Поздрави!
Ако има някой от Бургас, де се обади да му подаря два комплекта механизми за по три реда обувки на Хефеле. /Е, може да почерпи една бира :-D /
от funlive » съб сеп 25, 2010 6:12 pm
За носеши плоскости ви трябва дебелина 8 мм. ПДЧ не е удачно. Както писах по-горе най-добре е ламиниран паркет. А не е и скъп, защото във всеки специлизиран магазин продават преоценени единични бройки. Другият вариант е да използвате гръб за кухненски плот (или някой му казват вертикален плот), но ще ви излезе солена цената.

ВАЖНО: Винаги закрепяйте такъв шкаф за стената!
В горните два ъгъла на гърба има метални планки за тази цел.
Иначе ще ви се отваря при най-малко сътресение.
от mladkal » нед сеп 26, 2010 12:51 am
Доста съм назад с мебело производството, но че съм си любител съм си го написал и в подписа долу.

Вратичката на шкафа е е от обкантено ПДЧ според интериора и остналите мебели у антрето. Страниците на шкафа за обувки е от подходящи 3мм винкелчета и шини -надлежно обработени, боядисани. Делителите между редовете обувки са от остатъчен 8мм ламиниран паркет. Ограничителя на вратата е така наречен мехинизъм "ножица" -магазин за мебел обков. Останалото е труд, техника, удовлетворение за окото. Правиш веднъж и оставяш за поколенията. не се чупи, здраво и не го мислиш.
По-сложно е за изработка и по-енергоемко, но пък ще ми служи до края на дните ми.
от wizli » пон ное 29, 2010 2:14 pm
Все пак има ли някой чертеж на такъв шкаф,
поне да сметна размери и материали преди да купувам тези елементи, от картинки като тези, нищо не мога да сметна

Изображение Изображение
от wizli » пон дек 20, 2010 10:01 am
E, справих се и без чертежи, защото чертежите които съм получил с механизмите от ПРОДИЗ за нищо не стават.

Изображение

Основния проблем е разстоянието отдолу, трябва да има доста за обръщане на рамото на механизма, по малък луфт от 10 мм не успях да направя.
Сложих и магнити - без тях не става.

В Практикер има шкафове "собствено производство", изглеждат бая по-стабилни oт пластмасовите.

Изображение

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Коридор”