Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Изчетох всичко по темите с шапакловането и реши все пак да попитам. Какъв грунд според вас да използвам? Стените ми и тавана са стара мазилка и бяха наклепани с един слой вар и две ръце латекс. През последните 3 дни с помоща на шпаклата се преборих с латекса, но повърхността която се получи освен , че е неравна е и цялата в песъчинки. Какво да направя за да стане стабилна шпакловката, с какво да грундирам. :?: Иначе мисля да ползвам първо Ротбан а след това Сатен.
Грундирай с доказал се дълбокопроникващ грунд една или две ръце разреден според указанията на произв., след това прешпакловай, но не със сатен. Ако е много неравно, пусни една ръка с дълга и твърда маламашка и т.н.
Ето една от стените които днес грудирах, а това на втората снимка е грунда който ползвах - дали ще свърши работа???

Прикачен файл

DSC02344.JPG
DSC02344.JPG (134.32 KиБ) Видяна 13930 пъти
ето и грунда

Прикачен файл

DEKO.JPG
грунд ДЕКО
DEKO.JPG (181.68 KиБ) Видяна 13928 пъти
Става. Сега си купи 2 чувала гипсова шпакловка (аз ползвам тази на Боро, но има и по-евтини) и продължавай :wink:
Майче за шпакловката ще търся майстори, няма да се справя сам. Колко ръце ще са необходими според теб, и можеш ли да ми кажеш каква цена на м2 е приемлива за подобна работа? Благодаря предварително!
Погледни цената на фирмите в момента
http://www.bgremonti.com/ceni_trud.html. Направи корекция с 2-3 лева надолу, предполагам, че в Търново цените не са много по-различни от тукашните. Добави и други непредвидености, като латекс, например... и се хващай на работа!
:wink:
Най сигурния начин е миене на ръка варта, грунд след което мрежа с лепило и шпакловка това е сигурния начин. Казвам го от опит защото миналата година ми се случи на един обект след шпакловка в/у стара мазилка след дни стената ставаше на паяжина. Просто структурата на старата мазилката е променена или се променя след шпакловката и се напукваше. И така след 2 шпакловки решихме проблема.
Теди написа:Най сигурния начин е миене на ръка варта, грунд след което мрежа с лепило и шпакловка това е сигурния начин. Казвам го от опит защото миналата година ми се случи на един обект след шпакловка в/у стара мазилка след дни стената ставаше на паяжина. Просто структурата на старата мазилката е променена или се променя след шпакловката и се напукваше. И така след 2 шпакловки решихме проблема.


Това не ми се е случвало, слава Богу. А с какво шпаклова, след което се напука? Това ми се получи само при един експеримент с чиста вар.
Но и да се напука, не е ли по-евтино да се грундира и прасне и една ръка фина шпакловка (стукопласт, колоркит и пр.)?
Не че ги разбирам шпакловките, но в нас ремонтирахме три стаи с шлайфана мазилка и се понапука малко (като паяджина), сега правя четвърта и първата ръка ще е мрежа и лепило и после шпакловката. Хората ми обясниха, че напукването става заради старата мазилка.

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Вашите ремонти”