Страница 2 от 10
Публикувано: вт апр 06, 2010 10:12 pm
от kaishew
Виж тук какво и как сам го правил
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... c&start=30 ще се радвам ако съм ти полезен
Публикувано: чет апр 08, 2010 10:34 pm
от dani_pv
kabel96 написа:Аз почнах днес пък да видим какво ще стане.
Здравейте!
Това, което сте започнали е много хубаво!
От доста време следя темите и най-накрая реших и аз да се покажа на яве
Както и да е, това няма отношение към темата.....
На мен също ми предстои изграждане на подобно нещо и за случая имам няколко въпроса:
- какво лепило използвате за огнеупорните тухли?
- плота, който сте направили с какъв цемент е?
.....и молбата ми е ако имате възможност правете повече снимки в самия процес на работа, че не ми е много ясно скосяването към комина как става?
Сигурен съм, че ще се получи едно доста добро произведение!
Всичко което се прави с мерак става добре!
Успех!
Публикувано: пет апр 09, 2010 1:13 am
от kabel96
Публикувано: пет апр 09, 2010 12:51 pm
от dani_pv
До тук много добре
бих казъл даже отлично
Продължавайте в същия дух!
П.С. някакви орентировъчни цени за материалите и от къде сте ги закупили(ако сте от София)?
Благодаря!
Публикувано: пет апр 09, 2010 1:38 pm
от kaishew
До тук наистина върви добре,но малко ме притеснява обслужването на пеща при опалването и в последствие при работата с тавите и разните му там скари,гювечи и тем подобни.След двугодишна употреба се оказа,поне при мен,че всичко става най добре при използване на пеща и за печене и за готвене и за пържене.
Публикувано: пет апр 09, 2010 2:07 pm
от NeoBoss
в другата тема бях писал че така ще е много неудобно, тока като гледам няма и комин на фурната при метър дълбочина както много ще ти е трудно да я опалиш равномерно.
аз съм с комбинирано барбекю и фурна зад него , барбекюто ми не е с плоча като това а е на скара с дупка. Като се прави агне гори горе долу 3 часа с големи дървета и остват доста въглища които падат в тоя отвор (гася ги с вода и имам заредено барбекю за селдващия път) та и въпреки всичкото това фуната я опслужвам със 2 метрова "лопата" и двуметров парцал .
лично аз бих я завъртял входа да е към заоблената стена, кумина да е посредата и да обгръща цялата плоча, така ще може дас е работи спокойно и ще има кумин в края на пеща
иначе поздравления за изработката ства много красиво
Публикувано: пет апр 09, 2010 5:45 pm
от kabel96
Мястото е такова а и без това пеща ще се ползва най много 2 пъти през годината.Аз като вкус наблягам на чевермето и въглищата.Ако в дълбокото не гори с въздуховод с малко вентилаторче ще и вкарам въздух и пак ще гори.
Публикувано: пет апр 09, 2010 7:04 pm
от stiv1961
Продължавай в същия дух.Имай на предвид,че,,крада"идеята ти и искам подробни снимки на следващите етапи-особено комина.Успех!
NeoBoss,може ли да видя и твоето барбекю?
Публикувано: пет апр 09, 2010 8:02 pm
от NeoBoss
kabel96 написа:Мястото е такова а и без това пеща ще се ползва най много 2 пъти през годината.Аз като вкус наблягам на чевермето и въглищата.Ако в дълбокото не гори с въздуховод с малко вентилаторче ще и вкарам въздух и пак ще гори.
и аз си мислех така , ама стана всеки път като съм там да я паля , всичко става уникално вкусно направено във фурната.
И все повече почвам да мисля че ползването на фурната ще е адски друдно. Като я направиш пробвай я и кажи мнение
stiv1961 написа:Продължавай в същия дух.Имай на предвид,че,,крада"идеята ти и искам подробни снимки на следващите етапи-особено комина.Успех!
NeoBoss,може ли да видя и твоето барбекю?
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... c&start=30
Публикувано: пет апр 09, 2010 8:22 pm
от stiv1961
Как съм ги пропуснал!!!На мен мястото ми позволява точно такова изграждане на пещта-зад барбекюто.Имаш ли още снимки,количествени сметки на материалите.......не искам цени.Или ставам май нахален.