Страница 9 от 25
Re: Въпрос за суджук, луканка
Публикувано: съб ное 03, 2012 6:24 pm
от stiv1961
Re: Въпрос за суджук, луканка
Публикувано: ср ное 14, 2012 11:06 pm
от filmatoplo
Купона започва - омесих каймата 60% телешко и 40% свинско , сложих подправки разни и оставих в хладилника
утре с машинката ще ги пълня.Тази година ще пробвам прави , Не петълки
.
Re: Въпрос за суджук, луканка
Публикувано: чет ное 15, 2012 6:14 pm
от Mega
Аз днес си купух черва, остава да купя и пълнежа и да се заемам. ;)
Re: Въпрос за суджук, луканка
Публикувано: чет ное 15, 2012 7:21 pm
от Stefan_62
Тази вечер заредих телешките наденички/купувам ги готови пресни/ и рибицата да съхнат
, остава вече дегустацията. След седмица ще заложа следващата партида
. Миналата година правих същата процедура и останах много доволен.
Ето и малко снимков материал:
Re: Въпрос за суджук, луканка
Публикувано: чет ное 15, 2012 7:35 pm
от Стефко
stiv1961 написа: Чети тук ама внимателно да не объркаш нещо
http://pep-4o.blogspot.com/2010/02/blog-post_9846.html
Всеки край и населено място си имат собствена рецепта. В моя край в бахура не слагат ориз, праз, кръв, и всякакви такива неща.
Re: Въпрос за суджук, луканка
Публикувано: чет ное 15, 2012 8:02 pm
от teon
filmatoplo написа:омесих каймата 60% телешко и 40% свинско
...абе колеги, как ги определяте тея проценти
...хептен ма огелпихте
...наскоро ядох в един познат много вкусни луканки и питам за каймата...той ми каза 50% свинско и 50% заешко... че откъде толкова зайци бе?...ами на на едно прасе вика - един заек
Re: Въпрос за суджук, луканка
Публикувано: чет ное 15, 2012 8:22 pm
от a_anastassov
Mega написа:Аз днес си купух черва, остава да купя и пълнежа и да се заемам. ;)
Студент казва на колежка (покана за секс):
Хайде да си играем на "направи луканка" - от теб червото, от мен месото.
Re: Въпрос за суджук, луканка
Публикувано: чет ное 15, 2012 10:43 pm
от Stefan_62
teon написа:filmatoplo написа:омесих каймата 60% телешко и 40% свинско
...абе колеги, как ги определяте тея проценти ...хептен ма огелпихте ...наскоро ядох в един познат много вкусни луканки и питам за каймата...той ми каза 50% свинско и 50% заешко... че откъде толкова зайци бе?...ами на на едно прасе вика - един заек
Според вкуса и възмжностите
Re: Въпрос за суджук, луканка
Публикувано: пет ное 16, 2012 5:29 pm
от filmatoplo
% -ето как ги смятам процентите
6 кила телешко и 4 кила свинско са 60 /40 % .
Re: Въпрос за суджук, луканка
Публикувано: съб ное 17, 2012 10:48 pm
от filmatoplo
То малко монолог стил Мариус Куркински
, ама утре ще преточа луканките , миналата година май ги точих с пълна бирена бутилка , и после
.