Страница 9 от 25

Re: Въпрос за суджук, луканка

Публикувано: съб ное 03, 2012 6:24 pm
от stiv1961
filmatoplo написа:
Спешно- рецепта за Бахур , че утре в 7, 00 :axe: .Пък аз ще ви кажа какво е Пернишко Суши -печена домашна луканка увита в листо от кисело зеле и нарязана на колелца :tonqe: :lol: .
Чети тук ама внимателно да не объркаш нещо :)
http://pep-4o.blogspot.com/2010/02/blog-post_9846.html

Re: Въпрос за суджук, луканка

Публикувано: ср ное 14, 2012 11:06 pm
от filmatoplo
:supz: Купона започва - омесих каймата 60% телешко и 40% свинско , сложих подправки разни и оставих в хладилника =D> утре с машинката ще ги пълня.Тази година ще пробвам прави , Не петълки :wink: .

Re: Въпрос за суджук, луканка

Публикувано: чет ное 15, 2012 6:14 pm
от Mega
Аз днес си купух черва, остава да купя и пълнежа и да се заемам. ;)

Re: Въпрос за суджук, луканка

Публикувано: чет ное 15, 2012 7:21 pm
от Stefan_62
Тази вечер заредих телешките наденички/купувам ги готови пресни/ и рибицата да съхнат :lol:, остава вече дегустацията. След седмица ще заложа следващата партида :drinkers:. Миналата година правих същата процедура и останах много доволен.
Ето и малко снимков материал:
Изображение
Изображение
Изображение

Re: Въпрос за суджук, луканка

Публикувано: чет ное 15, 2012 7:35 pm
от Стефко
stiv1961 написа:
Чети тук ама внимателно да не объркаш нещо :)
http://pep-4o.blogspot.com/2010/02/blog-post_9846.html
Всеки край и населено място си имат собствена рецепта. В моя край в бахура не слагат ориз, праз, кръв, и всякакви такива неща.

Re: Въпрос за суджук, луканка

Публикувано: чет ное 15, 2012 8:02 pm
от teon
filmatoplo написа:
омесих каймата 60% телешко и 40% свинско
...абе колеги, как ги определяте тея проценти :?: ...хептен ма огелпихте :? ...наскоро ядох в един познат много вкусни луканки и питам за каймата...той ми каза 50% свинско и 50% заешко... че откъде толкова зайци бе?...ами на на едно прасе вика - един заек :roll:

Re: Въпрос за суджук, луканка

Публикувано: чет ное 15, 2012 8:22 pm
от a_anastassov
Mega написа:
Аз днес си купух черва, остава да купя и пълнежа и да се заемам. ;)
Студент казва на колежка (покана за секс):
Хайде да си играем на "направи луканка" - от теб червото, от мен месото. :lol:

Re: Въпрос за суджук, луканка

Публикувано: чет ное 15, 2012 10:43 pm
от Stefan_62
teon написа:
filmatoplo написа:
омесих каймата 60% телешко и 40% свинско
...абе колеги, как ги определяте тея проценти :?: ...хептен ма огелпихте :? ...наскоро ядох в един познат много вкусни луканки и питам за каймата...той ми каза 50% свинско и 50% заешко... че откъде толкова зайци бе?...ами на на едно прасе вика - един заек :roll:
Според вкуса и възмжностите :lol:

Re: Въпрос за суджук, луканка

Публикувано: пет ное 16, 2012 5:29 pm
от filmatoplo
% -ето как ги смятам процентите :) 6 кила телешко и 4 кила свинско са 60 /40 % . :wink:

Re: Въпрос за суджук, луканка

Публикувано: съб ное 17, 2012 10:48 pm
от filmatoplo
То малко монолог стил Мариус Куркински :wink: , ама утре ще преточа луканките , миналата година май ги точих с пълна бирена бутилка , и после :drinkers: .