Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Братята яко дънят пелети, хич не им пука за разхода -важното да е топло , какво прави там буфер на Сънсистем :? .http://www.youtube.com/watch?v=MJRtQrXmJBk
krasen1 - специалист
Здравейте,отдавна не съм писал във форума но тази есен се сдобих с един пелетен котел ,от който за сега съм доволен.Ето една снимка как работи котела.
Прикачен файл:
без име (Copy).jpg
без име (Copy).jpg (100.15 KиБ) Видяна 3350 пъти
Прикачен файл:
2.jpg
2.jpg (100.81 KиБ) Видяна 3334 пъти
hr.hristov57 - специалист
Красен1, приеми моите поздравления, че си избрал тази отоплителна система на пелети!
Може ли да кажеш каква площ/квадратура отопляваш,защото като гледам изразходваните киловати излиза, че разхода е 1-1,2 кг/час. Вярно, горелката е с микропроцесорно управление, а модулацията е видна от графиката.
Choch - специалист
filmatoplo написа:
Монтирана е вече горелката ГП 32 на котел Мактек , пали за секунди ...
Хубаво е да споменеш,че запалката харчи киловат и сто...то остава и да не запали за секунди.
Поздрави
sande34 - специалист
Някой беше писал, че иска котелът му да върти топлия въздух докато му омръзне. Е има вече такъв котел SB ROCKET. сКОРО И СНИМКОВ МАТЕРИАЛ и достатъчно даннни за корифеите. Търся ламбда сонда за изгорелите газове.
rosso666 - специалист
Здравейте колеги .Четох доста тук ,но никъде не видях някой да е замнеил пелетите с костилки или пелети от слама и подобни заместители.
Питам понеже тази зима ще ми е първа на котел с пелетна горелка .Горелката е ератоGP20/25kw
Заредил съм се с 3тона пелети.Но Мисля другата зима да ги заменя с горе споменатите алтернативи.Иначе отоплявам 4радиатора и две лири +120 литров бойлер.
Горелката е вързана с дистанционен седмичен програматор.Зададените темпаратури са 20градуса дневна и 19 ношна.Разхода е около 2 торби пелети на денонощие.Когато сме на работа и не трябва да се подържат 20 градуса консумацията пада.
joro_vn - специалист
За пелетна горелка забрави за нещо друго освен качествени пелети.
Аз обаче има въпрос - има ли някой с по-така приличен пелетен котел да е правил опит с царевица ?
Цената и е към 300 лв./тон. обаче влажността е към 15 %.
Та ми е интересно как гори това нещо.
Просто няма откъде да взема наоколо 2-3 чувала да пробвам.
Май трябва да се поразтърся.
rosso666 - специалист
Сега намерих тази статия(или по-скоро реклама...) но ме отказаха от този вид пелети....
"Често се срещат на пазара пелети, произведени от слама, слънчогледови и оризови люспи. Те са евтини и производството им не е скъпо, но има един съществен момент, който е добре да знаете, преди да ги използвате.

Тези материали имат много ниска температура на разтапяне на пепелта. Застиналата пепел автоматично вади от строя приспособените котли и печки, предназначени за дървесина или въглища. Не бива да се горят пелети от слама или слънчоглед в недобре приспособени котли. Най-добрият вариант е те да се използват в специално пригодени печки и котли за пелети, а най-добрият Ви избор е произведените в Дания котли и печки, тъй като скандинавската страна е световен лидер по използване на сламата като гориво. В тези инсталации е внедрена съвременна технология на изгаряне - движеща се двуколесна решетка, която поддържа режима на изгаряне така, че пепелта да не успее да се разтопи. Това прави датските печки незаменими за пелети от слама."
krasen1 - специалист
hr.hristov57 написа:
Красен1, приеми моите поздравления, че си избрал тази отоплителна система на пелети!
Може ли да кажеш каква площ/квадратура отопляваш,защото като гледам изразходваните киловати излиза, че разхода е 1-1,2 кг/час. Вярно, горелката е с микропроцесорно управление, а модулацията е видна от графиката.
Здравей,отоплявам към 75-80 квадрата +200 литров бойлер и лира в банята.Държа около 20-24 градуса в три от стаите а във другите две около 20 градуса.Весело посрещане на новата година на всички. :drinkers:
klintan - специалист
krasen1 написа:
hr.hristov57 написа:
Здравей,отоплявам към 75-80 квадрата +200 литров бойлер и лира в банята.Държа около 20-24 градуса в три от стаите а във другите две около 20 градуса.Весело посрещане на новата година на всички. :drinkers:
Това в самостоятелна къща ли е и каква изолация имаш и каква марка ти е котела.

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: