Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Антоне Здравей :prayer: :) как си , същото щеше и аз да питам :? .
AntonBM - специалист
Здравей Filmatoplo, добре съм :)
Тя инсталацията на човека и преди си е работила като гравитачна. Не е изненада, че е продължила да работи. Само дето е било излишно да слага тази помпа. За да върши някаква работа, е трябвало да изпълни втората схема, която ти си му препоръчал. Сега, така както е сложена не пречи, дори може много малко да му помага, ако се получава ефекта на ежектора в тройника след помпата, но при всички полужения ще работи и без помпата.
tretre - специалист
Ами дори и така явно работи помпата, като запаля котела топлата вода тръгва веднага на горе, а връщащата се затопля първо единия цол и чак след време дебелата тръба. Помпата съм я пуснал на 1 мисля че харчи около 40 вата, не мисля да преправям нищо. Важното е да не гръмне. В неделя мога да нащракам снимки, да погледнете пак за всеки случай!
tretre - специалист
Появи се проблем:
Серпентината на бойлера/200л/ която е от котлето има помпа която върти водата принудително.
Проблема е че през нощта котела изстива и водата в бойлера се охлажда, вместо да се затопля.
имам нужда от нещо което да включва и изключва помпата.
n.ganev - майстор
Варианти много. Писано е в много теми във форума. Въпрос на личен избор.
naskov - майстор
tretre написа:
имам нужда от нещо което да включва и изключва помпата.
Най-често се ползва термореле, термостат.
tretre - специалист
Значи сега съм на въпросната вила и ще щракна няколко снимки.
Имам слънчев панел със следния контролер:
http://www.proton-bg.com/Article_Detail ... e_ID=11110
Въпроса ми е дали може да се навърже към него помпата?Към контролера е закачен датчик за температурата на водата в бойлера и такъв за температура на панела...
Отивам да снимам!
tretre - специалист
Значи къщата е на 3 етажа, това е тоалетната в мазето, на този етаж е и котела но тук радиатори няма. Тръгват 4 щранга от мазето които стигат до 3 етаж, този щранг захранва само бойлера и две лири в баните отгоре. От котела водата излиза с около 85 градуса, връщащата е около 60-65. Температурата в бойлера достига колкото връщащата. В момента слънчевите колектори са без вода.
http://www.youtube.com/watch?v=VZ0jBA15 ... e=youtu.be
LazarGanev - "Велик майстор"
Този контролер е за управление на соларната помпа, ти за коя от двете питаш?
tretre - специалист
Ми за другата, която черпи топла вода от котела.
Питам дали може този контролер да управлява и тази помпа.
Ако не , поне се вижда как най-удобно да се сложи някакво реле.
В смисъл Лазаре, ти как би постъпил?

Тема "Тази схема ще работи ли?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: