Страница 6 от 10
Публикувано: вт май 04, 2010 8:35 pm
от kabel96
Тавана е заоблен и скосението към отвора също е заоблено.Вчера запалих и пеща за първи път с малко дърва и огъня облизва тавана а пушека излиза през отвора и в комина.Така ли трябва да е или огъня да е по голям и той да излиза през отвора.
Публикувано: вт май 04, 2010 11:07 pm
от NeoBoss
трабва като я палиш тухлите в пеща да побелеят едновременно от всички страни. Аз като я напаля много огъбя излизлиза отпред през отвора и през комина който е от задната страна обикаля пеща отгоре и влиза пак в главния комин и през него излзиа огън ахахах ама това като и там много жега
предполага мсе готвиш за 6 ти , хубаво е праеди това да запалиш да погори фурната ( на 5ти вечерта).
аз лично на 7ми чакам да споделиш преживяването ;) със чистенето на фурната с печенето, кой колко изгарания има
но при всички положения емоциите са само положителни хаха
Публикувано: нед май 09, 2010 11:35 am
от xios
Здравеите!Надявам се да ви помогна с няколко снимки.
Публикувано: нед май 09, 2010 11:38 am
от xios
и още две
Публикувано: нед май 09, 2010 3:42 pm
от n.nikoloff
xios, добра работа!!
Публикувано: нед май 09, 2010 6:18 pm
от filmatoplo
Тц тц тц -браво
Публикувано: нед май 09, 2010 8:09 pm
от klambrev
Поздравления за всички, страхотни пещи и скари.
Имам едно питане от къде може да се намери чугунена скара 50 на 50 или 60 на 60см. В момента ползвам такава от арматура 6мм?
Публикувано: пон май 10, 2010 1:43 pm
от сакъзче
Господа вижте какво намерих в интернет, на мен също ми предстой изграждане на пещ.
Ето линка и се надявам собственика да не се сърди, че го помествам, без негово съгласие.
http://jonny7.snimka.bg/experiment/barb ... 419474.all
Публикувано: пон май 10, 2010 2:03 pm
от filmatoplo
Айде зидането ще го направя ами после - паля огън вътре , откъде взима въздух да гори ,повреме на горене на пеща вратата затворена ли е след колко време е готова пеща ,въглените махат ли се ,колко време се пече месото , извинете не съм виждал
Публикувано: пон май 10, 2010 2:10 pm
от Transporterr
въздуха си влиза през долната част на отвора а димът излиза през свода
изпичането става на принципа -вадиш,пробваш> връщаш
ъ на следващото палене вече ще знаеш за какво печиво, колко време и нагряване на твоята пещ и трябва .
А въглените може и да не ги махаш всичките ако много бързаш но по принцип се вадят