Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
vkpd - специалист
Здравейте, налага се да свържа 10 обикновени керамични фасунги на една верига, т.е. една след друга.
Фасунгите представляват това:

Изображение

Консуматор ще бъдат е27 220в лед крушки по 10 вата.
Въпросът ми е как може да се изпълни заданието?
Мерси за отделеното време!
hidrazin - майстор
Необходими са кабели/проводници, инструменти и един чифт ръце извадени изотзад.
Разбира се и малко акъл...
:partyman:
Andri01 - майстор
27бр. на 220в? Е,няма да са "една след друга" ,а трябва да са "една до друга" т.е.-паралелно!?
preslav - майстор
Andri01 написа:
27бр. на 220в? Е,няма да са "една след друга" ,а трябва да са "една до друга" т.е.-паралелно!?
Не 27 броя, а с такъв цокъл - за паралелното си прав, ама да не се сбърква плюса с минуса!
Ники274 - специалист
Andri01 фасунгите са 10бр ,а цокъла е Е27.
За фасунгите трябва да имаш в предвид ,че клемата, която отива към пластината с кръгче(понякога и пластина) на дъното в средата се свързва фазата.Клемата ,която пластинката(в някои случаи са пластини) отива странично към резбата се свързва нулата.Към фазата се свързват кафяв или черен проводник,към нулата син,които са със сечение 1 или 1,5 квадрата.Десетте фасунги се свързват паралелно,като синия проводник влиза и излиза от нулевите клеми на всички фасунги,съответно и за фазата.Цялото това упражнение го правиш при изключено захранване на съответния токов кръг ,като не е желателно тази постановка да се свързва към щепсел.

Пп
preslav написа:
Andri01 написа:
Не 27 броя, а с такъв цокъл - за паралелното си прав, ама да не се сбърква плюса с минуса!
Преслав ме е изпреварил за цокъла и бройката......и да подсетя preslav,че плюс и минус има в едни други мрежи ,но не и в енергопреносната мрежа.
Последна промяна от Ники274 на нед фев 05, 2017 10:22 am, променено общо 1 път.
Andri01 - майстор
Уфф,прав си! Ама то Чукча бе,ко да го прайш !Пише ,пък не чете!! Ааа има си и при 220VAC + и - ,само че те си сменят местата много бързо и за това измервателния прибор за постоянен ток не може да ги хване :).
Hoвoceлckи - майстор
Преслав, защо го казваш това с плюса и минуса?

Прикачен файл

IMG_20170205_102348_1.jpg
vkpd - специалист
като синия проводник влиза и излиза от нулевите клеми на всички фасунги,съответно и за фазата
По този начин няма ли да се получи последователно свързване?
preslav - майстор
Hoвoceлckи написа:
Преслав, защо го казваш това с плюса и минуса?
Щото ме досмеша сещайки се за един "мъдър" началник, който дни на ред не позволяваше да се включи новодоставения компютър, за да не се сбъркат + и -.
Сещаш ли се вече, че някои викат на фазата + и на нулата -, а после със същия успех обсъждат младежа от Хитрино, който си хвърлил чашата на земята, вместо да си я завие и рециклира в печката на дърва и въглища.
Извинявам се, че с такива постове не съм особено полезен, но пък може и да съм - знае ли човек!
moimoimoi - майстор
ти явно не различаваш паралелно и последователно свързване

само да ти кажем че има готови "гирлянди" - фасунги с свързани кабели https://www.google.bg/search?q=%D0%B3%D ... kQ_AUICCgB

Тема "фасунги - свързване?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: