ср окт 04, 2023 10:37 amaig_welding написа:
Стана много интересно. Има две цедки - къса и дълга. Късата се използва интензивно за пресовки, дългата за мляно кафе. Де е прекарала не повече от 1 кг. Размених им крема дисковете и дори пластмасовия болт, който държи пакета. Резултат - никакъв. Не вярвам крема диска от дългата цедка да е също запушен, че и до същата степен даже. С мляно кафе си работи перфектно. Логично остава причината да е в пресовките. Но същите пресовки да друга машина си работят перфектно. А сега де!
Лесно може да разбереш с портафилтър и навит на него манометър. Всъщност, относително лесно е, понеже трябва да ти е наличен такъв комплект.
Логично се насочваш към разликите в машините, а те, в случая, кореспондират с налягането.
Него може да премериш само с.....горното, което посочих.
Така, в първото (първите) си мнение, споменах и душ. Той в какво състояние е?
В другият форум какво съветват, спецовете?
Защо не четеш и питаш в правилният форум, както и който подсказах?
Когато имам сериозен въпрос за електроди примерно, не питам в местният Вулкан.
пп. Жокер, но само като предположение, че си имам персонален хейтър, който настъпва всяка мотика.
Налягането! Обикновено, евтините кафемашини се рекламират като 15 барови, НО, перфектното еспресо се прави на 8-9 бара само.
Ефтината кремадисовица (15 бара) в службата, прави добро еспресо с кафе, смляно доста по едро ,от супер машината у дома, настроена на 8.5 бара. Кафемелачката също е висок клас.
А де, кое е вярно?
Предполагам;
- задръстен душ.
- амортизирана помпа.
С едрината на смилане може да компенсираш горните дефекти, но пресовките са константа.