Страница 1 от 3
Вкиснато вино
Публикувано: съб дек 27, 2008 1:33 pm
от Tisho
Тази година за първи път виното ми отива да се вкисва проблема е че не знам защо и какво съм объркал не е още съвсем вкиснато ама работата на там отива има леко кисела жилка. Та питането ми е дали по някакъв начин мога променя нещата докато не е станало съвсем късно или да започвам да събирам бутилки за оцет

. Весели празници на всички
Публикувано: съб дек 27, 2008 2:44 pm
от sek.1
Сипвай му по малко лимонада докато не е съвсем вкиснало и викни приятели да го испиете по бързо

Публикувано: съб дек 27, 2008 6:08 pm
от timo1
а пресече ли го по някакъв начин?
Публикувано: съб дек 27, 2008 6:29 pm
от Стефан
Неправилно протекла ферментация. Може да се дължи на много причини. Имам въпроси:
1. Колко беше захарния градус?
2. Каква е температурата в помещението?
3. Каква е вместимостта на съдовете, и какви са те?
4. Колко е алкохолния градус в момента?
5. Правили ли сте нещо до момента по въпроса, и какво?
Публикувано: съб дек 27, 2008 10:15 pm
от mici
Първо:
наздраве!!

Весели празници с много приятели и хубави мезета!! После останалото вино сулфитирай: прибавя се серниста киселина в количество 1 мл на литър, или калиев метабисулфит в количество 1 г на 10 литра.(продават се в селскостопанските магазини) Киселата жилка няма да изчезне

, но може да се спре оцетнокиселата ферментация. Виното трябва да се съхранява без достъп на кислород

: или бутилирано или в съдове, пълни догоре и добре запушени. Моето вече прехвърлих в двулитрови бутилки от бира и 10-литрови от минерална вода. Не съм специалист, това са основни правила, дано не съм досаден със съветите
Публикувано: нед дек 28, 2008 11:19 am
от sek.1
Киселата жилка тръгне ли веднъж няма спасение с къквото и да пресичаш само отлагаш неизбежното което дава време да го испиеш с по малко лимонада питал съм доста хора стари винари от къкво се получава някои години виното просто не става тръгва от рано да киселелее без някаква видима причина тогава или го пиеш така или го вариш на ракия.
Публикувано: нед дек 28, 2008 2:06 pm
от solo5
сипи му 5л оцет
а после си купувай по-хубаво
P.S. вино с лимонада си е жива гавра

Публикувано: нед дек 28, 2008 2:21 pm
от Теди
Имам питане едно домашно винце сипах в 10л. буренце, ама взе че се вкисна. Може ли да се ползва буренцето пак, сега се кисне със сода за бурета?
Публикувано: нед дек 28, 2008 9:15 pm
от Цецо
Аз го оправям като му слагам мед.Меда е ценен натурален продукт,а лимонадата е натъпкана с вредни вещества.
Публикувано: нед дек 28, 2008 10:57 pm
от tassel
Едно от най-важните неща при виното е съдовете(буретата) да са идеално чисти. Иначе нищо не става.