Как се бистри ракия?
Публикувано: вт дек 30, 2008 9:41 am
Как да избистря размътена гроздова ракия. Давайте съвети и чалъми.
Намери вдъхновяващи идеи, практични решения и емоционални дискусии на теми, свързани с дома, строителството и направи си сам
https://forum.napravisam.bg/
Стефан написа:Щом е размътена, означава, че си искал по-голямо количество, и не си спрял ва време дестилациятаРакията е варена много чисто. Патока е отделен в момента когато започна да тече 40 градуса бистър но със специфична миризма. Средният градус на ракията беше 65, реших да я направя 45 гр. доливах само дестилирана вода, до 50-55 градуса всичко беше нормално и след това изведнъж се размъти. Сега е 45 гр.,но мътна. Това е. винаги съм го правил така,сега нещо се обърка.На колко градуса отдели добрата ракия от патока? Градусите са ориентировъчни. То се вижда кога започва да тече мътилката.
Иначе, само с преварка.
crez написа: Ракията е варена много чисто. Патока е отделен в момента когато започна да тече 40 градуса бистър но със специфична миризма. Средният градус на ракията беше 65, реших да я направя 45 гр. доливах само дестилирана вода, до 50-55 градуса всичко беше нормално и след това изведнъж се размъти. Сега е 45 гр.,но мътна. Това е. винаги съм го правил така,сега нещо се обърка.И при мен се обърка преди две години... Не разбрах причината и набедих един стар пластмасов леген, който ползвах при разреждането.
solo5 написа:пак да кажа за тензухаОф, не става! Пробвано.