Страница 1 от 1

Камера за сушене на мръвки

Публикувано: пон сеп 27, 2010 11:23 am
от iavord
Здравейте,

Тъй като във Варна е доста влажно и съм чувал, че не стават добре сушени меса, ми се върти из акъла да си направя нещо като шкаф за сушене на пастърми и разни други работи, с които не можеш да се окапеш :). Заплюл съм си един стар хладилник Мраз за целта. Нужна ми е обаче информация, каква температура, влажност и т.н. трябва да се поддържат. По отношение на автоматизацията на процеса нямам проблеми - това ми е професията :)

Ако някой има опит или е правил подобно нещо нека сподели.

Публикувано: пон сеп 27, 2010 5:48 pm
от Iliev Labs
Най-добре е, ако хладилника работи.
Едно вентилаторче вътре и си ОК.
И за да е перфектно - и озонатор - против плесен.

Публикувано: чет сеп 30, 2010 7:13 am
от ZMeyGorianin

Публикувано: чет сеп 30, 2010 8:31 am
от stivemaster
Егати сайта колега ZMeyGorianin , направо ми счупи главата.


По темата - в момента почти всички производители на луканки ползват един и същ принцип на изсушаване - луканките се прекарват през тунел с температура около -30 градуса.където влагата моментално се изпарява , влагата кондензира по стените и се извежда. Скоростта на преминаване обаче е такава че да не успеят да замръзнат , щото потъмняват.